Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπουργικό αυτη την ώρα με 4 νομοσχέδια

  Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει από τις 3 το υπουργικό συμβούλιο. Συζητιώνται τέσσερα νομοσχέδια με πρώτο εκείνο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αρμοδιότητας του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γιάννη Ραγκούση.

Το επόμενο νομοσχέδιο αφορά την “αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, και την σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις” αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στην αρμοδιότητα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, εμπίπτει το τρίτο νομοσχέδιο που αφορά «τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», ενώ το τέταρτο και τελευταίο νομοσχέδιο της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, και αφορά την «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις».

Νωρίτερα έγινε διυπουργική στην Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Συμμετείχαν οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππας, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης και Κ. Σκανδαλίδης.

Σύσκεψη για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Στις 5:00 μμ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ομάδα εργασίας της οποίας προΐσταται ο Ιταλός Αρχιτέκτονας, Renzo Piano, η οποία θα του παρουσιάσει το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου – Γυάλινο κτήριο, αίθουσα «Ορέστης»

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου να ενισχύσει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Φαλήρου και να δημιουργήσει ένα φυσικό και ποιοτικό πάρκο με λειτουργίες πολιτισμού και αναψυχής, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, εντάσσεται στο πλαίσιο της επιλογής του ιδίου και της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Αθήνας συνολικά.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε