Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπουργικό για την Οικονομια - Ο αγώνας δρόμου για να εξασφαλιστεί η 4η δόση - Aναζητείται ο συντονιστής των επόμενων 100 ημερών

Υπουργικό για την Οικονομια - Ο αγώνας δρόμου για να εξασφαλιστεί η 4η δόση - Aναζητείται ο συντονιστής των επόμενων 100 ημερών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.11.2010 | 13:15
Πρώτη δημοσίευση: 25.11.2010 | 10:01

Οι βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα εξετασθούν σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου η οικονομία με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστεί και ο συντονιστής που θα "τρέξει" τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για να πάρουμε την 4η δόση.

Θα συζητηθουν θέματα όπως ο αναπτυξιακός νόμος και ο προυπολογισμός, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, οι αποκρατικοποιήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια νερά, ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, εξυγίανση ΔΕΚΟ, η προώθηση των μετατάξεων, η αξιοποίηση της δημοσιας περιουσίας αφού γίνει πρώτα η καταγραφή της.
Θα προκύψουν 7 με 10 δισ από την αξιοποίηση της, η αδειοδότηση επιχειρήσεων και οι εργασιακές σχέσεις.
Αυτή είναι και η ατζέντα που θα θέσει ο Παπανδρέου στους πολιτικους αρχηγούς. Οι συναντήσεις τοποθετούνται στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να επισημάνει πως η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει το 2011 με διαφορετικούς όρους, βαθιές τομές και αλλαγές , εστιάζοντας στις «κακοδαιμονίες» που είναι τα μεγάλα ελλείμματα στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, η τεράστια σπατάλη στο χώρο της υγείας, το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και το γενικό πρόβλημα της σπατάλης και της κακοδιαχείρησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο