Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπουργικό για την Οικονομια – Ο αγώνας δρόμου για να εξασφαλιστεί η 4η δόση – Aναζητείται ο συντονιστής των επόμενων 100 ημερών

Οι βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα εξετασθούν σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου η οικονομία με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστεί και ο συντονιστής που θα “τρέξει” τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για να πάρουμε την 4η δόση.

Θα συζητηθουν θέματα όπως ο αναπτυξιακός νόμος και ο προυπολογισμός, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, οι αποκρατικοποιήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια νερά, ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, εξυγίανση ΔΕΚΟ, η προώθηση των μετατάξεων, η αξιοποίηση της δημοσιας περιουσίας αφού γίνει πρώτα η καταγραφή της.
Θα προκύψουν 7 με 10 δισ από την αξιοποίηση της, η αδειοδότηση επιχειρήσεων και οι εργασιακές σχέσεις.
Αυτή είναι και η ατζέντα που θα θέσει ο Παπανδρέου στους πολιτικους αρχηγούς. Οι συναντήσεις τοποθετούνται στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να επισημάνει πως η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει το 2011 με διαφορετικούς όρους, βαθιές τομές και αλλαγές , εστιάζοντας στις «κακοδαιμονίες» που είναι τα μεγάλα ελλείμματα στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, η τεράστια σπατάλη στο χώρο της υγείας, το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και το γενικό πρόβλημα της σπατάλης και της κακοδιαχείρησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε