Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Υπουργικό συμβούλιο Part 2 – Παπακωνσταντίνου: Πρόσκαιρη η ηρεμία στις αγορές

Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Συζητούνται θέματα που δεν καλύφθηκαν χθες, λόγω και της εμβόλιμης παρουσίασης των αλλαγών στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Προσερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είπε οτι η σχετική ηρεμία είναι πρόσκαιρη στις αγορές και οφείλεται στις παρεμβάσεις της ΕΚΤ.
Είπε επίσης οτι με τη νεα αφιξη της τροικας θα ληφθουν οι αποφάσεις για το 2012 – 2014. Πρόσθεσε οτι θα καλέσει τα κόμματα και τους φορείς σε διάλογο για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, τα θέματα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης και του κλίματος που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συζητήσεις στο Eurogroup και το Εcofin. Εκτίμησε οτι στη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου θα έχουμε τις αποφάσεις για επιμήκυνση του χρέους.

Θα υπάρξει επίσης ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για το σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση των συλλογικών οργανώσεων του αγροτικού χώρου».

Επίσης, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου θα παρουσιάσει τις ρυθμίσεις για το «πιλοτικό πρόγραμμα 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων – Παρουσίαση 4ου δημοτικού σχολείου Θέρμης».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε