Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζαννιάς σε Παπούλια: “Το οικονομικό κλίμα αλλάζει”

Ζαννιάς σε Παπούλια: “Το οικονομικό κλίμα αλλάζει”

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζαννιάς, κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Ζαννιάς, στην ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας “πώς πάνε οι τράπεζες;” απάντησε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις, προχωράει η ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό κλίμα σιγά- σιγά αλλάζει. Οι τράπεζες, πρόσθεσε, “σύντομα θα μπουν στην καρδιά της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας”.

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως περιμένει να “μπουν μπροστά, σύντομα, τα μεγάλα έργα, τα οποία μαζί με τις συναφείς εργασίες προβλέπεται να απασχολήσουν έως και εκατό χιλιάδες ανθρώπους”.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαννιάς σημείωσε, πως σιγά- σιγά γίνονται τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ρευστό επί του παρόντος, και ήδη τα “περιβόητα σπρέντ” που έως τον Ιούλιο ήταν στις 3.000 μονάδες, σήμερα είναι 850-900 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα είναι τετραψήφιος.

Επισήμανε στον κ. Παπούλια ότι, όπως αναφέρει και ο ευρωπαϊκός Τύπος, τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί στην ευρωπαϊκή οικονομία ποσό 100 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε