Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ζεεχόφερ - Σαμαράς - Ξαφνικά πολύ φίλοι!

Ζεεχόφερ - Σαμαράς - Ξαφνικά πολύ φίλοι!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.12.2012 | 10:23

Ο "ξαφνικός έρωτας" Αντώνη Σαμαρά - Ζεεχόφερ απασχολεί όλα τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης και η κάλυψη της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού - με όλα τα παρατράγουδα - είναι ευρεία.


Για "σεβασμό του κ. Ζεεχόφερ απέναντι στις προσπάθειες για λιτότητα στην Ελλάδα", κάνει λόγο στον τίτλο το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ενώ το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: " Ούτε ίχνος κριτικής. Σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.Σαμαρά, δείχνει ο αρχηγός του CSU την συμφιλιωτική του πλευρά". Οπως επισημαίνεται, ο κ. Ζεεχόφερ είχε πριν από την συνάντηση τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για να δήλωσει κατόπιν ότι "η συνάντηση πραγματοποιείται σε πλήρη εναρμόνιση επί της ουσίας " και να τονίσει: "οι Χριστιανοκοινωνιστές λένε ναι στην αλληλεγγύη, όταν υπάρχει αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά".

Στο περιοδικό Focus-Online, ο τίτλος της ανταπόκρισης είναι "Ζεεχόφερ και Σαμαράς-ξαφνικά πολύ φίλοι" και το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς έχει πλέον "έναν καινούργιο συνήγορο και μάλιστα τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας", ενώ τονίζει ότι "αντί για απειλές, ο Ζεεχόφερ επαινεί τα σχέδια της Αθήνας - μια νέα συνεργασία σχεδιάζεται". Σε άλλο σημείο το δημοσιεύματος, γίνεται λόγος ακόμη για "μεγάλο στραπάτσο των κόκκινων γραμμών", εννοώντας τις "κόκκινες γραμμές " που συνήθιζε να αναφέρει ο Βαυαρός πρωθυπουργός κάθε φορά που μιλούσε για την βοήθεια προς την Ελλάδα.

"Εξαιρετική" χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα της συνάντησης η Βαυαρική Ραδιοφωνία και κάνει λόγο για "τέλος της πολεμικής", ενώ αναφέρεται σε δήλωση του κ. Σαμαρά κατά την άφιξή του στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου: "Το χιόνι φέρνει τύχη. Για αυτό κι εγώ είμαι πολύ ευτυχής".

"Ζεεχόφερ και Σαμαράς πλέον στο ίδιο μήκος κύματος", είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Die Welt, η οποία κάνει λόγο για "συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας", ενώ αναφέρεται σε δηλώσεις του Βαυαρού πρωθυπουργού πριν από την συνάντηση: "Η τρόικα έχει επιβεβαιώσει ότι οι Έλληνες βρίσκονται με τις μεταρρυθμίσεις σε καλό δρόμο" και αυτή η κυβέρνηση "έχει δείξει ότι έχει την βούληση όχι μόνο να συζητά, αλλά και να κάνει πράξεις".

Ευρεία είναι ακόμη η κάλυψη από τα γερμανικά ΜΜΕ των εξελίξεων σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, για την έκβαση του οποίου ο κ. Σαμαράς εξέφρασε χθες το βράδυ από το Μόναχο την κατ´αρχήν ικανοποίησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κύριε Σαμαρά, τα παιδιά μας δεν έχουν σχολεία» - Η στιγμή της διαμαρτυρίας ομογενών του Μονάχου στον Αντώνη Σαμαρά

Τα... άκουσε από ομογενείς στο Μόναχο ο Σαμαράς

Σαμαράς: Έχουμε φύγει από τη δραχμοφοβία


   Διαδώστε αυτό το άρθρο