Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζήτησε εκλογές και από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσουν τα μέτρα

Ζήτησε εκλογές και από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσουν τα μέτρα

Η κυβέρνηση έχει περάσει το σημείο επιστροφής. Είναι σε διαρκή σύγκρουση με τον ελληνικό λαό, τελειώνει η άμμος στην κλεψύδρα της και είναι η ώρα αυτή η κυβέρνηση να φύγει”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθυνες που μας αναλογούν αλλά καλούμε και τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει τις δικές του ευθυνες. Εκλογές για να μιλήσει ο λαός.Για να σταματήσει η εξαθλίωση και η καταστροφή.”

Απευθύνθηκε και σε όλους τους βουλευτές ζητώντας τους για ακόμα μια φορά να καταψηφίσουν τα μέτρα. “Η ιστορία θα τους ανταμείψει”, είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε τους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι αυτές τις μέρες αποφασίζουν όχι για το δικό τους μέλλον αλλά για το μέλλον του τόπου.

Ο κ.Τσίπρας είπε επίσης ότι “Ήρθε η ώρα η παραπαίουσα μνημονιακή κυβέρνηση,να φύγει. Δεν θα προχωρήσετε με τη μειοψηφία της βουλής στην κατεδάφιση της κοινωνίας και της χώρας.”

Είπε επίσης ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά συνιστά απειλή για την ίδια τη δημοκρατία με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

“Ξεπεσμένοι καναλάρχες και χρεωκοπημένοι τραπεζίτες οι μόνοι υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής. Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η κυβέρνηση Σαμαρά υπογράφει τη χρεωκοπία του ελληνικού λαού”.

Ο κ.Τσίπρας ξεκινώντας ζήτησε άμεση διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης για το τρίτο μνημόνιο και απόσυρση του πακέτου μέτρων.

Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαράς ότι έχει μετατραπεί σε άφωνο προεκλογικό χειροκροτητή της Μέρκελ.

“Στις κρίσεις”, είπε, “δεν στεριώνουν αυτοκρατορίες αλλά συντρίβονται αυτοκρατορικές και αποικιοκρατικές αντιλήψεις. Δεν μας κυβερνούν ευρωπαϊστές αλλά μερκελιστές”.

Είπε επίσης ότι αν εφαρμόσουμε τα μέτρα των 19 δις ευρώ,για την επόμενη τετραετία δεν θα επέλθει ασφυξία,αλλά θάνατος.
Η ομιλία γίνεται μόλις τρεις ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία των μέτρων στην Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος μετά την συνάντηση με Σαμαρά: Θέλουμε την ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση – Δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας” – Στις 20.00 συνάντηση Σαμαρά – Κουβέλη

ΠΑΣΟΚ: Οι Νεφελίμ θα χρηματοδοτήσουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε