Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζητούν παραίτηση Κατρούγκαλου για τις δηλώσεις περί Πινοσέτ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, πως τα μνημόνια είναι “συμπυκνωμένος αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ”, αλλά και η ουσιαστική παραδοχή του πως αυτό συμβαίνει και τώρα.

 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική στροφή των εξελίξεων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απόφαση του Eurogroup, επεσήμανε χθες, μιλώντας στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ωστόσο αυτά που είπε στη συνέχεια έφεραν τις… αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι τα μνημόνια είναι συμπυκνωμένος αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ και δυστυχώς – συμπλήρωσε – για την Ευρώπη, αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονταν σε όλες τις χώρες, άρα το στοίχημά μας ήταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πως θα αναστρέφαμε αυτή την συνταγή που μας είχε προταθεί ως φάρμακο.

Δεν έγινε όμως αυτό κατορθωτό διότι, όπως τόνισε, «υπερτιμήσαμε ιδιαίτερα το βαθμό που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποτιμήσαμε νεοφιλελεύθερους κύκλους που δεν ήθελαν μέσω της Ελλάδας να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες πολιτικές».

Δείτε το βίντεο

 

Ζητούν παραίτηση!

Η πρώτη αντίδραση (σ.σ. και λέμε η πρώτη γιατί λογικά θα έρθουν… κι άλλες) ήρθε από την Ένωση Κεντρώων.

“Δεν έφτασε ο «κόφτης» ούτε το ξεπούλημα της δημόσιας περιούσιας, δεν έφτασαν τα τόσα ψέματα και η κοροϊδία προς τους πολίτες, δεν έφτασε η ψήφιση του πιο σκληρού μνημονίου, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει και νέα μέτρα που γρήγορα θα φέρει στην επιφάνεια γιατί οι στόχοι δεν θα πιαστούν. Ζητούμε άμεσα την παραίτηση του κ. Τσίπρα προς σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών από αυτή τη Βουλή με σκοπό να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και να αλλάξει το μείγμα των μέτρων”, ανέφερε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε