Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ζητούν την παραίτηση Παπουτσή – Καταδίκη για τα επεισόδια

Οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν δηλώσεις για όσα διαδραματίζονται απόψε στην καρδιά της Αθήνας.

Την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζητά με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ.Καρατζαφέρης καλεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο ανασχηματισμό να ασχοληθεί πρώτα με το συγκεκριμένο υπουργείο. Επίσης καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και να απομονώσουν “τα εξτρεμιστικά στοιχεία απ’ όπου κι αν προέρχονται”.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, πλήττουν την ίδια την Ελλάδα, πληγώνουν όλους τους Έλληνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς:
«Βλέπουμε σκηνές από ένα αύριο, που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Ζητώ από τον κάθε Έλληνα: σωφροσύνη, πατριωτισμό, ψυχραιμία και ενότητα».

ΚΚΕ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το μνημόνιο της λαϊκής χρεοκοπίας, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτήρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό. Λίγο πριν τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν.

Χρησιμοποιούν το ψέμα, τον εκβιασμό, την καταστολή και την προβοκάτσια, με στόχο να υποτάξουν το λαό. Αυτά είναι τα όπλα τους. Είναι όμως ανήμποροι, αν μπροστά τους βρουν ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο να τους αντιμετωπίσει, να παλέψει για το δίκιο του και να το κατακτήσει.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων».

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βγήκε στο περιστύλιο και δήλωσε: “Οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής άφησαν παρακρατικές δυνάμεις να καίνε την Αθήνα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ

Δήλωση έκανε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε για εφιαλτική βραδιά. “Ως πότε το εληνικό κρατος θα ανέχεται τους κουκουλοφόρους;” αναρωτήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καίγεται και λεηλατείται η Αθήνα – Απόπειρα κατάληψης στο δημαρχείο της Αθήνας! – Στάχτη το κτίριο του Kosta Boda και ο κινηματογράφος Αττικόν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε