Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μου θύμισε τον Παπαδόπουλο που ήθελε να βάλει την Ελλάδα στο γύψο

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μου θύμισε τον Παπαδόπουλο που ήθελε να βάλει την Ελλάδα στο γύψο

– Σκληρή κριτική στους πρώην συντρόφους της έκανε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου
– Πως σχολίασε το σποτ της Λαϊκής Ενότητας που κυκλοφόρησε σήμερα με πρωταγωνίστρια την ίδια (ΔΕΙΤΕ ΤΟ)
– «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια. Αν βγεί πρώτο κόμμα στις εκλογές θα έχει εξαπατηθεί ο ελληνικός λαός»
– «Εγώ δεν δέχθηκα κριτική αλλά πόλεμο από όλες τις πλευρές. Τον υποδαύλισε ο Φίλης»
– «Εξελισσόταν στη Βουλή ένα καθημερινό bullying εναντίον μου»

Με σπόντες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1. Όταν ειπώθηκε ότι είναι επικεφαλής στην ‘Α Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, ειπε ότι έγινε σεβαστή η λαϊκή εντολή και ότι αυτό δεν έγινε και από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού έβαλε δοτούς υποψηφίους πάνω από αυτούς που είχε επιλέξει πριν από 7 μήνες ο λαός.

Για το σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί

Έχει πολλαπλά μηνύματα. Το πρώτο και κυρίαρχο είναι ότι η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα έχουν κοντά πόδια. «Για τους απλούς ανθρώπους υπάρχει ένα απλό εργαλείο για την διαγραφή του χρέους και πρέπει να γίνει συνείδηση ότι δεν πρέπει να πληρωθεί», είπε. Πρόσθεσε ότι έχει σημασία η ψήφος στις 20 Σεπτεμβρίου για να μην επικρατήσει η δύναμη του ψέμματος αλλά της αλήθειας.

Για το κομμάτι του τρολαρίσματος είπε: «πρέπει να κάνετε όλοι την αυτοκριτική σας. Ήταν ένα γκροτέσκο ψέμα. Είχαν αφιερωθεί ώρες σε δελτία ειδήσεων και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν όλα κατασκευασμένα και ο ίδιος ο πρατηριούχος είπε ότι ουδέποτε έγιναν όλα αυτά από τα μέσα της διαπλοκής».

Εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα παρομοιάζοντας τον με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
«Νομοθετούσε και καταργούσε νόμους και διατάξεις κατά παραγγελία των δανειστών. Αυτό ήταν μια πλήρης κατάλυση της δημοκρατίας και δεν μπορεί να λέει ένας πρωθυπουργός ότι είναι για το καλό μας. Αυτό είναι λίγο σαν τον γύψο του Παπαδόπουλου», είπε.

Η κα Κωνσταντοπούλου, αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι «την αξιοπιστία και την εγκυρότητα τους την είδαμε στο δημοψήφισμα».

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμα ότι «Το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές μεθοδεύτηκαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγινε για να προλάβει το σύστημα Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ να μην στοχοποιηθούν κι άλλο αφού θα επέστρεφε ο κόσμος από τις διακοπές».

Δεν θέλει ο κόσμος να ψηφίσει

«Εισπράττω από τον κόσμο μια τεράστια απογοήτευση την οποία βιώνω κι εγώ. Πολύς κόσμος αμφιταλαντεύεται αν θα συμμετάσχει καν στην διαδικασία. Αισθάνεται ότι ματαιώθηκε η δύναμη του. Αυτό στο οποίο στοχεύουμε εμείς είναι να μην απογοητευθούν οι πολίτες και κυρίως οι νέοι. Ξεκινάμε νέο αγώνα δημοκρατικής αντίστασης και άμυνας», είπε.

Το νόμισμα δεν είναι το μείζον

«Η νομισματική ένωση και το κοινό νόμισμα χρησιμοποιούνται εργαλεία υποταγής. Όταν της ζητήθηκε να απαντήσει σε πρακτικά ζητήματα για το τι θα συμβεί αν αλλάξουμε νόμισμα είπε ότι «όλες οι μνημονιακές συμβάσεις εξυπηρετούν τις τράπεζες και εκείνοι που τις φαλήρισαν εξακολουθούν να επιβραβεύονται. Κάποιοι αποφάσισαν το «καμία θυσία για το ευρώ» να το κάνουν «πάση θυσία στο ευρώ» και είναι απαράδεκτο».
Είπε ακόμα ότι δεν πρέπει ως εναλλακτικές να υπάρχουν μόνο η αλλαγή νομίσματος αλλά και άλλες εναλλακτικές χωρίς όμως να διευκρινίσει τι εννοεί.

Για την κριτική στο πρόσωπο της

Στο ερώτημα για την κριτική που δέχθηκε ως Πρόεδρος της Βουλής, για προσωπική στρατηγική, για μπλέξιμο του θεσμού με το πρόσωπο και για επαναστατική γυμναστική και στον χαρακτηρισμό ως ατυχή επιλογή από πρώην συντρόφους της ειπε:

«Το κόμμα που με πρότεινε δεν υπάρχει πια. Παραβιάστηκαν όλες οι συλλογικές αποφάσεις, όλες οι συλλογικές διαδικασίες και αν βγει πρώτο θα είναι η αποθέωση της εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

Και συνέχισε: «Αυτά τα οποία αναφέρετε όντως έχουν εμφανιστεί ως διαρροές και ζητάω από τον κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ να βγαίνουν να τα λένε επώνυμα».

Πρόσθεσε: «Εγώ δεν δέχθηκα κριτική αλλά πόλεμο από όλες τις πλευρές. Τον υποδαύλισε ο Φίλης και ο πόλεμος αυτός είχε χαρακτηριστικά δολοφονίας προσωπικότητας. Έφτασαν στο σημείο να με ταυτίσουν με την Χρυσή Αυγή. Έφτασαν να χτυπούν όλη μου την οικογένεια. Εξελισσόταν στην Βουλή ένα καθημερινό bullying. Δούλευα 20 ώρες το 24ωρο και δεν θα το ενέτασσα αυτό σε προσωπική στρατηγική. Δεν θεωρώ ότι έκανα επαναστατική γυμναστική αλλά τήρησα τον κανονισμό της Βουλής».

Στο ερώτημα τι αισθάνθηκε ότι δεν έκανε καλά «δε νομίζω ότι θα έκανα κάτι διαφορετικά. Ίσως θα έκανα με μεγαλύτερη ένταση όλα αυτά για τα οποία μου ασκήθηκε κριτική. Στη Βουλή υπάρχουν κυκλώματα και βυζαντινισμοί. Εκεί δεν πρόλαβα να πάρω αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Ναρκοθετήθηκαν πολλές πρωτοβουλίες νομοθετικές εκ των έσω».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε