Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζωντανεύει σκηνικό του βρώμικου 89 – Ο γόρδιος δεσμός με τις τηλεοπτικές άδειες

Ζωντανεύει σκηνικό του βρώμικου 89 – Ο γόρδιος δεσμός με τις τηλεοπτικές άδειες

“Η ΝΔ καλό είναι να κατανοήσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους. Τότε, ίσως, καταλάβει, τα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαπλοκή που έθρεψε για δεκαετίες τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα”.

Τάδε έφη Μέγαρο Μαξίμου με νέο ενημερωτικό του σημείωμα, αγοράζοντας χρόνο μέχρι την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά από την Νέα Υόρκη, οι οποίοι καλούνται να λύσουν το γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες. την Τράπεζα της Ελλάδας, την Τράπεζα Αττικής και τους επιχειρηματίες Χρήστο και Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Το αν και πως θα λύσουν αυτό τον γόρδιο δεσμό και θα διαλύσουν τα σύννεφα που μαζεύονται απειλητικά πάνω από την κυβέρνηση, που θυμίζει σε ορισμένους σκηνικό…”βρώμικου 89″, είναι ζητούμενο, καθώς οι αποκαλύψεις για τον δανεισμό της επιχειρηματικής οικογένειας Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, αλλά και των εκκρεμοτήτων της με την εφορία έχουν προκαλέσει πανικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τον αρχικό ενθουσιασμό της επιτυχημένης διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου, παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει σε πρώτη φάση τη στάση των 4 υπερθεματιστών, οι οποίοι μέχρι την Δευτέρα 26/9 καλούνται να καταβάλλουν την πρώτη δόση του τιμήματος και σε δεύτερη φάση την απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του “νόμου Παππά”, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι όλα θα κυλήσουν με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Στην κυβέρνηση σημειωτέον είναι δεδομένη η αρνητική στάση του εταίρου Πάνου Καμμένου απέναντι στον επιχειρηματία Καλογρίτσα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μάλιστα το Σάββατο το βράδυ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και την επόμενη μέρα το πρωί στην συνεδρίαση της ΚΕ ο κ.Τσίπρας δήλωσε με νόημα ότι αν προκύψει πρόβλημα με το «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών, τότε όποιος έχει τέτοια προβλήματα θα κηρυχθεί έκπτωτος και θα χάσει την τηλεοπτική άδεια που κέρδισε, ενώ παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε υπονοούμενα για ενδεχόμενες “πολιτικές και ποινικές ευθύνες” κυβερνητικών στελεχών.

Μια αναφορά που άνοιξε τα σενάρια σενάρια έκπτωσης του υπερθεματιστή Καλογρίτσα από την τηλεοπτική άδεια που κέρδισε, αφού και το “μπλόκο” της Τράπεζας της Ελλάδος στην Τράπεζα Αττικής γεννά ερωτηματικά κατά πόσο ο πατέρας και ο γιος Καλογρίτσας θα καταφέρουν να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθεί έως την Δευτέρα η πρώτη δόση του τιμήματος για την τηλεοπτική άδεια.

Μπροστά στην…αντεπίθεση της “διαπλοκής” το Μαξίμου αναζητά τρόπους απεμπλοκής ώστε να διατηρήσει αλώβητο το “ηθικό πλεονέκτημα”, διαφορετικά όπως έλεγε και ο σύντροφος Καρλ Μάρξ “η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα”!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε