Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ζουράρις: Θα δω τα μέτρα και μετά θα αποφασίσω

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Παιδείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης των μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αν δεν συνοδεύονται από τα κατάλληλα αντίμετρα.

Ο Κώστας Ζουράρις χαρακτήρισε μάλιστα “απαράδεκτη” τη μείωση του αφορολόγητου, αν αυτή δεν αφορά αποκλειστικά τα υψηλά φορολογικά κλιμάκια. Ξεκαθάρισε πως δεν έχει ακόμα εικόνα για τα μέτρα και πως “μέσα στην εβδομάδα θα έχω μια γενική εικόνα και θα αποφασίσω κι εγώ προσωπικά, εκφράζοντας και τη δική μου άποψη”

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι στον ρ/σ Flash σχετικά με την στάση που θα κρατήσει στη Βουλή:

“Αυτομάτως δεν μπορώ να σας πω τώρα, και μάλιστα όταν δεν το γνωρίζω. Έχω την εντύπωση ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχω μια γενική εικόνα και θα αποφασίσω κι εγώ προσωπικά, εκφράζοντας και τη δική μου άποψη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το θέμα του αφορολογήτου είναι πολύ σημαντικό, εάν δεν συνοδευτεί με αντιστάθμιση για τους ανθρώπους οι οποίοι θα υποστούν αυτό. Εάν είναι για τα υψηλά φορολογικά κλιμάκια, ενδεχομένως θα μπορεί να γίνει δεκτό. Εάν συμπεριλαμβάνει και τα πολύ χαμηλά κλιμάκια, θα είναι απαράδεκτο.

Αν πραγματικά, αυτό που είπατε τώρα, ότι είναι βουβή η κοινωνία, δεν εκδηλώνεται μια παλλαϊκή -παλλαϊκή όμως- η εκτίμηση είναι τέτοιου τύπου ώστε δε θα μπορούμε να δώσουμε την απάλυνση η οποία είναι η μόνη πια σε τέτοια περίπτωση, που είναι ουσιαστικά σύγκρουση ανοιχτή και άρνηση των προτάσεων που μας έκαναν.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε