Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Α.Διαμαντοπούλου:”Την Δευτέρα χρειαζόμαστε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής”

– “O Παπανδρέου έκανε κορυφαία λάθη στην αρχή της θητείας του”
– “Το θέμα με τα σχολικά βιβλία ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου”
– “Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα αν θα υπάρχει κυβέρνηση την Δευτέρα”
– “Κανείς δεν έχει το επαναστατικό μονοπώλιο”, είπε κάνοντας επίθεση σε Τσίπρα και Παπαρήγα
– Κάντε εσείς τις ερωτήσεις. Δείτε με ποιό τρόπο μπορείτε να στείλετε τα ερωτήματά σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΩΡΑ 12.02 Χρειάζεται πρωθυπουργός κοινής αποδοχής, ένα πολιτικό πρόσωπο. Είναι όμως τραγικό ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανατινάζει γέφυρες πίσω του. Εμείς πάντως ως κεντρικό μπούσουλα θα πρέπει να έχουμε ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να έχουμε κυβέρνηση. Είναι σκληρό ένα κόμμα που εξέφρασε την δημοκρατική παράταξη, να τίθεται εν αμφιβόλω. Η επόμενη περίοδος είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

ΩΡΑ 11.59 Με βάση την εντολή που θα δώσει την Κυριακή ο ελληνικός λαός, κανείς δεν έχει δικαίωμα να βαλει βέτο. Πρέπει να δημιουργηθεί μια συμφωνια και συσπείρωση δυνάμεων, να κινηθεί πολύ γρηγορα για να σταθεροποιηθεί η χώρα μέσα στο καλοκαίρι. Μέσα στο 2012 θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στην Ευρώπη. Και όσον αφορά τα ευρωομόλογα και όσον αφορά το νόμισμα.

ΩΡΑ 11.57 Αν δεν σταθεροποιηθεί πολύ γρήγορα το τραπεζικό σύστημα και να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα. Αυτά αν δεν τακτοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι πολλές δομές θα φτάσουν στο κόκκινο.

ΩΡΑ 11.55 Μπήκαν φόροι και πολλοί στις επιχειρήσεις, αλλά πολλές από αυτές έφυγαν. Με το καλημέρα σας στο νεο φορολογικό, έφυγαν και πήγαν σε γειτονικες χώρες. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε τον ΦΠΑ. Βάλαμε τέλη στην ενέργεια. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται ενέργεια.

ΩΡΑ 11.54 Η δικαιοσύνη κρίνεται και μόνη της. Οι πολιτικοί κρίνονται από όλους.

ΩΡΑ 11.52 Πρέπει να αποδίδεται δικαιοσύνη σε ένα χρόνο για όσες υποθέσεις εκκρεμούν με πολιτικούς. Και η δικαιοσύνη είναι μέρος του πολιτικού συστήματος και του προβλήματος. Δικαστής έκανε 70 ημέρες να βγει απόφαση για τα βιβλία από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το θέμα με τα σχολικά βιβλία ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου.

ΩΡΑ 11.51 Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι οι βουλευτές που θα μπάινουν στην βουλή παραιτούνται της ασυλίας τους. Αυτό που έγινε με τον Α.Τσοχατζόπουλο, επιτέλους βγήκε απόφαση και σερνόταν η υπόθεση αυτή από το 2006.

ΩΡΑ 11.49 Οπως το έκαναν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και ζήτησαν εξαίρεση από το Σένγκεν, να το κάνει και η επόμενη κυβέρνηση. Να δώσουμε έγγραφα σε όλους τους παράνομους και να τους δώσουμε την δυνατότητα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

ΩΡΑ 11.47 Είχε κάνει προσπάθεια ο Πάγκαλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να μπει θεσμικό πλαίσιο στους οίκους ανοχής. Αλλά του είπαν οτι δεν είναι αυτή η προτεραιότητα…

ΩΡΑ 11.46 Είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν τα κέντρα φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα και στην Ευρώπη ότι δεν είναι ελεύθερη η διακίνηση.

ΩΡΑ 11.45 Νομίζω η Χρυσή Αυγη είναι ένα από τα αποτελέσματα πολιτικών οι οποίες απέτυχαν. Στο κέντρο της Αθήνας, φτάσαμε σε ένα σημείο, όπου σε μια λαϊκή με έπιασε μια γυναίκα από το μανίκι, γιατί εγώ είμαι από το ΕΑΜ και ζώ το πρόβλημα στο κέντρο.

ΩΡΑ 11.44 Υπάρχει ροή μετανάστευσης προς το εξωτερικο, αυτών που έχουν κυρίως προσόντα. Χρειάζονται 2 πράγματα. Να κάνουμε ειδικές δράσεις να κρατήσουμε στην Ελλάδα ανθρώπους με ειδικά προσόντα και το δεύτερο, να δούμε αυτά τα νεα παιδιά, τα οποία έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά και να τους δείξουμε άλλες κατευθύνσεις. Να βρουν δουλειά, ακόμα και σε αυτό που δεν έχουν σπουδάσει.

ΩΡΑ 11.43 Πρέπει να γίνουν και τα δημόσια πανεπιστήμια ανταγωνιστικά. Είναι δογματική η λειτουργία των πανεπιστημίων.

ΩΡΑ 11.42 Χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος για την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Είμαστε η μόνη χώρα που λέμε όχι. Και έχουν σημασία οι όροι και οι προϋποθέσεις.

ΩΡΑ 11.40 Η Ελλάδα έζησε και άλλες εποχές με μεγάλη ανεργία. Στάθηκε στα πόδια της. Θα σταθεί και τώρα. Το ισραήλ πριν από 10 χρόνια ήταν προ της χρεοκοπίας. Σήμερα είναι πρώτη στον κόσμο σε εξαγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής αξίας.

ΩΡΑ 11.39 Η χώρα αυτή την στιγμή είναι η χώρα υπο χρεοκοπία. Πως θα έρθει ο άλλος εδώ να επενδύσει; Αν δεν έχουμε κυβέρνηση τότε το καλοκαίρι δομές της χώρας θα τιναχτούν στον αέρα.

ΩΡΑ 11.37 Η Ανάπτυξη είναι ένα πολύ μεγάλο φάσμα. Να βρούν δουλειά 1 εκατ άνθρωποι που δεν έχουν. Το πρώτο και μεγάλο θέμα είναι αυτό σε κάθε σπίτι. Δεν μπορεί να λέει ο Τσίπρας για πρόσληψη 100.000 στο δημόσιο.

ΩΡΑ 11.35 Ως υπουργός τον συγκεκριμένο οργανισμό τον έκλεισα. Και άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο θα φτάνουν τα βιβλία στα σχολεία. Και συμφέροντα θίχτηκαν πέρυσι.

ΩΡΑ 11.34 Το 93% των τίτλων από το Νοέμβριο ήταν σε δημοτικά – γυμνάσια και λύκεια.

ΩΡΑ 11.32 Μεγάλο ψέμμα ότι δεν ήρθαν ποτέ τα βιβλία στα σχολεία. Το πρόβλημα ήταν μεγάλο και σοβαρό και το αντιμετωπισαν πολλές οικογένειες. Παίρνω την απόλυτη ευθύνη.

ΩΡΑ 11.30 Να μην σχολιάσω την συνέντευξη Παπανδρέου στο Time, αλλά να σχολιάσω τι γινόταν σε επίπεδο παγκόσμιο. Κανείς δεν ήξερε πως αντιμετωπίζεται μια προοπτική χρεοκοπίας μιας χώρας η οποία δεν είχε δικό της νόμισμα.

ΩΡΑ 11.28 Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος συμφωνούν σε πολλά πράγματα. Βγαίνει όμως στην επιφάνεια από την αριστερά κάτι που παλιά ειχε ως σημαία η δεξιά: Ποιός είναι περισσότερο έλληνας. Ο κ.Τσιπρας και ο κ. Καμμένος είναι εκείνοι που έχουν ένα ελληνόμετρο στα χέρια και να μετρούν αν εμείς είμαστε λιγότερο ή περισσότερο πατριώτες.

ΩΡΑ 11.26 Θεωρώ ότι είναι μεγάλο λάθος να βρούμε μόνο τον Γ.Παπανδρέου και να τον θάψουμε με όλα τα κακά που έχουν γίνει. Θα κριθεί από την ιστορία και για τα θετικά του και για τα αρνητικά του. Εκανε κάποια κορυφαία λάθη όταν ξεκίνησε την θητεία του και ο τρόπος που εκτίμησε τις προτεραιότητες σε κρίσεις δεν είναι σωστός.

ΩΡΑ 11.25 Κάποιοι έπρεπε να επωμιστούν το πολιτικό κοστος και ο κ.Βενιζέλος είναι ένας άνθρωπος με καθαρό λόγο στο τι πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα με ειλικρίνεια και έχει εμπειρία.

ΩΡΑ 11.24 Παπανδρέου και Βενιζέλος είναι δυο διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Βενιζέλος είναι σήμερα η προσωπικότητα που εκφραζει την δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ.

ΩΡΑ 11.23 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υποσχεθεί τίποτα που δεν γίνεται, είπε κάτι:”δακρυα και αίμα”, αλλά θα βγούμε από την στενωπό.

ΩΡΑ 11.21 Οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι μεγαλύτερος εκβιασμός. Και δεν θα έχουν αποτελέσματα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά του κόσμου αν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές.

ΩΡΑ 11.20 Επαναστατικό μονοπώλιο δεν υπάρχει. Αν κάποιος θέλει να βγάλει τον κόσμο στον δρόμο και να μην υπάρχει κυβέρνηση, αυτό μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς.

ΩΡΑ 11.19 Εχει έρθει η ώρα να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Το να μην εχει η χώρα κυβέρνηση, θα διατηρηθεί η υπάρχουσα η οποία δεν θα μπορεί να πάρει καμία απόφαση. Θα δωθεί εντολή στο πρώτο κόμμα, αλλά σας θυμίζω ότι υπάρχουν αρχηγοί της Αριστεράς που λέει ότι δεν θα την δώσει πίσω. Η δεύτερη λέει ότι θα καλέσει τον λαό στον δρόμο.

ΩΡΑ 11.17 Είχα επιμείνει από τον Δεκέμβρη ότι μπαίνουμε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Νομίζω ότι αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι αυτές οι εκλογές δεν ήταν διέξοδος.

ΩΡΑ 11.15 Δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα αν θα έχουμε κυβέρνηση την Δευτέρα, ό,ως θα έχουμε κοινοβούλιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε