Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Α. Παπαρήγα: Λευκό για Παπανδρέου και Παπαδήμο

Α. Παπαρήγα: Λευκό για Παπανδρέου και Παπαδήμο

«Ούτε μέσα από το εκλογικό δικαίωμα, ούτε μέσα από τη Βουλή, ούτε μέσα από τη Δικαιοσύνη περνά η αλήθεια», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αιτιολογώντας τη θέση της σημείωσε ότι «το αστικό πολιτικό σύστημα είναι καλά θωρακισμένο και όχι μόνο αυτό, αλλά πριν απ’ όλα η Οικονομία είναι θωρακισμένη, ώστε μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και για ελάχιστα πρόσωπα, να μπορεί να περάσει η αλήθεια».

Αναφερόμενη στην υπερασπιστική γραμμή των κ.κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ιωάννη Διώτη, η κα Παπαρήγα σχολίασε πως δίνουν την εντύπωση ότι χρησιμοποιούν επιπόλαια και κουτά επιχειρήματα. «Μήπως αποφάσισαν να συγκαλύψουν πολύ σοβαρά πράγματα και ενδεχομένως όχι για προσωπικό ενδιαφέρον; Μήπως εκβιάζονται ή αλληλοεξαρτώνται και επέλεξαν να δώσουν κουτές και επιπόλαιες απαντήσεις για να μη διαφανεί η αλήθεια»; διερωτήθηκε.

Η κα Παπαρήγα εξήγησε ότι το ΚΚΕ,χωρίς θα θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική σκέψη και πράξη – συχνά είναι συγκεχυμένα τα όρια μεταξύ της πολιτικής και της ποινικής ευθύνης – θα ψηφίσει «λευκό» για παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι ιδιαίτερα επί των ημερών του Γ. Παπανδρέου, η φοροδιαφυγή ήταν το «νούμερο ένα» ζήτημα και πως δεν είναι δυνατόν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να ζήτησε τη λίστα Λαγκάρντ χωρίς την έγκρισή του.

Αναφορικά με το υπόμνημα του Λουκά Παπαδήμου, η κα Παπαρήγα σημείωσε πως θα έπρεπε να βρει τρόπο να ενημερωθεί τη στιγμή που έγινε τη φοροδιαφυγή σημαία, όχι για να μαζευτούν χρήματα, αλλά για να επιβληθούν φόροι στο λαό.

Τόνισε, επίσης, πως τη στιγμή που υπάρχει έντονη συζήτηση για τα σκάνδαλα και τη φοροδιαφυγή, δεν θίγεται το ζήτημα της διασπάθισης χρημάτων με νόμιμο τρόπο. «Το ΚΚΕ», τόνισε, «θα κάνει ό,τι μπορεί για να διερευνηθεί η υπόθεση, ωστόσο δεν οικοδομεί πάνω σε αυτά τα φαινόμενα την εκλογική επιρροή του κόμματος».

Σχετικά δε με τη φημολογία για τα οικονομικά του κόμματός της, με αιχμή ότι κατέχει επιχειρήσεις, όπως ο «Γερμανός» ή η NEOSET, η κα Παπαρήγα είπε πως «για τις συκοφαντίες αυτές, που ακούστηκαν τόσο από τον Θ. Παγκαλο, συνολικά από το ΠΑΣΟΚ, ή το Γ. Καρατζαφέρη, δε ζήτησε κανείς συγνώμη, από τη στιγμή που δεν επιβεβαιώθηκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Παπαρήγα μίλησε για τον διάδοχό της

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε