Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Α.Παπαρήγα: “Με συγχωρείτε! Ο κ.Αρσένης είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσων ετών είναι;”

Α.Παπαρήγα: “Με συγχωρείτε! Ο κ.Αρσένης είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσων ετών είναι;”

Αντιπαράθεση μεταξύ Αλέκας Παπαρήγα και Αλέξη Τσίπρα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τον Γεράσιμο Αρσένη.

Μάλιστα αστειευόμενη η κ.Παπαρήγα είπε ότι δεν ξέρει πως είναι και στην υγεία του ο κ.Αρσένης και ότι έχει χρόνια να εμφανιστεί.

Διαβάστε τον διάλογο που έγινε:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Πολιτική άποψη έχει αλλά δεν με ενοχλεί αυτό γιατί ήταν εντάξει. Εννοείται ότι όποια μορφή και εάν έχει η υπηρεσιακή κυβέρνηση –να το ξεκαθαρίσω αυτό- δεν μπορεί να υπάρχει πολιτική πράξη, ούτε  και  του παρελθόντος που υλοποιείται σε αυτό το διάστημα. Φυσικά εάν  υπάρξει ένα ξαφνικό γεγονός, πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπιστεί.
Όταν είχα πει να παραμείνει η υπάρχουσα κυβέρνηση ως υπηρεσιακή –βέβαια κάποια υπουργεία πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν- σκέφτηκα πόσο δύσκολο θα ήταν να αρχίσουμε να συμφωνούμε στα πρόσωπα. Και είπα, ας πάει στην ευχή, καλύτερα να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, να μένουν τα ίδια πρόσωπα, εκτός αν κάποιος έθετε ζήτημα εμπιστοσύνης κ.λπ. για κάποιον λόγο. Εννοείται πως θα έπρεπε να παρθούν υπόψη τα ευαίσθητα υπουργεία. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά και τη συζήτηση που έγινε, αλλά και ότι πραγματικά προκύπτουν ζητήματα όπως είναι το ΝΑΤΟ κ.λπ., καταλήγω στην εξής άποψη. Τυπική υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ενδεχομένως η δική μου πείρα να μην είναι μεγάλη –δεν έχουμε κάνει κυβέρνηση- αλλά νομίζω ότι δεν είναι φοβερό στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ   κατά τη γνώμη μου να μην υπογραφεί τίποτε. Ένας λαός βρίσκεται σε εκλογική διαδικασία.Και δεν είναι μόνο το θέμα της  FYROM. Έχουμε γενικότερες αποφάσεις του ΝΑΤΟ που αφορούν στρατιωτικές επιχειρήσεις, την  «έξυπνη άμυνα» κ.λπ. Και οποιοσδήποτε να θέσει βέτο στο θέμα της FYROM, τα άλλα θα τα υπογράψει. Και οι υπογραφές δεν τηρούνται μέχρι την επόμενη που θα αναδειχθεί καινούργια κυβέρνηση. Γι’ αυτό το λόγο συνηγορώ να είναι καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση με υπηρεσιακό πρωθυπουργό δικαστικό. Εκκρεμούν κάποια θέματα πληρωμών. Δεν ξέρω αυτό το μήνα ποια είναι. Εδώ τώρα τι θα πεις; Θεωρείται υλοποίηση απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης, όπου κάποιοι λένε ότι θα ανατραπεί το ένα ή το άλλο ή δεν ξέρουμε τι θα ανατραπεί; Θα έχουμε μία διαδικασία που θα πρέπει να πάρεις θέση για κάτι που αποφασίστηκε και δεν συμφωνείς. Αλλά και από την άλλη δεν υπάρχει η νέα κυβέρνηση ώστε να πεις «παίρνει την ευθύνη, πάει στη Βουλή και λέει δεν συμφωνώ με αυτό». Υπάρχουν ορισμένα λεπτά ζητήματα που δεν χρειάζεται να παρθούν αποφάσεις. Δεν βάζω λίστα ζητημάτων πολύ περισσότερο όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.  -διάβασα το πρωί στις εφημερίδες ότι ήδη έχει  παγώσει η διαδικασία- ή οτιδήποτε άλλο που ενδεχομένως διαφεύγει και της προσοχής μας. Τώρα τι να σας πω;  Στην περίπτωση που γίνει ένας σεισμός, αυτή η πολιτική προστασία χρειάζεται. Δεν αναφέρομαι όμως σε τέτοια θέματα. Υπ’ αυτή την έννοια να βγει καθαρά  υπηρεσιακή κυβέρνηση.  Έχει κάποιο ρίσκο. Θα πάρουμε όμως την ευθύνη γι’ αυτό το διάστημα. Θα ήθελα να σταθώ και στις προτάσεις που έγιναν και από την πλευρά του κ. Τσίπρα και από την πλευρά του κ. Καμμένου.Κοιτάξτε να δείτε. Επειδή έχουμε ακούσει πολλά αυτό το διάστημα  – που σε κάποιες διαδικασίες μετέχουμε και σε κάποιες όχι- εγώ δεν θα τολμούσα να έρθω και να σας προτείνω έναν άνθρωπο που έχω μια πολιτική επαφή για τις εκλογές ή έχω μια πολιτική φιλία. Δηλαδή, πρέπει να έχουμε και μια αίσθηση ότι εδώ έχει ο καθένας –ας πούμε- διαφωνία. Θα μπορούσα και εγώ να σας προτείνω έναν άνθρωπο που να μην είναι ταυτισμένος με το ΚΚΕ. Ε, τώρα παίζουμε; Άμα τον πρότεινα εγώ, ήταν ταυτισμένος, κρυφο-ΚΚΕ! (Γέλια)
Όχι, το λέω, γιατί κοιτάξτε να δείτε. Διεκδικούμε, αλλά… Γιατί θα αρχίσει τώρα μια συζήτηση «προτάθηκε ο τάδε, είπαν όχι», θα αρχίσει μια ιστορία στα κανάλια. Με συγχωρείτε, δηλαδή! Ο κ. Αρσένης είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική εκλογική. Ο άνθρωπος αυτός χρόνια έχει να εμφανιστεί. Δεν λέω ότι δεν έχει πολιτική σκέψη ή ότι δεν παρακολουθεί. Μάλιστα, εγώ δεν ξέρω πώς είναι και στην υγεία του. Πόσων ετών είναι;

ΑΛΕΞIOΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι’ αυτό, αν θέλετε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Δεν ξέρω. Εγώ δεν έχω κάνει επαφές μαζί του, αλλά επειδή ακούω διάφορα. Δεν έχω πρόβλημα ούτε ρατσίστρια είμαι ως προς τις νέες ηλικίες –καθαρό αυτό- ούτε ως προς τις μεγάλες. Απλώς, δεν έχω καμμία επαφή με τον άνθρωπο.

ΑΛΕΞIOΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Περισσότερο είναι οικογενειακή ευθύνη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Ούτε ρατσιστική θέση έχω ενάντια στους νέους για να πω «έξω οι νέοι» ούτε για να πω «κάτω οι ηλικιωμένοι».

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Είναι οικογενειακή μερίδα! Δεν είναι οικογενειακή ευθύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ορκίστηκε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Π. Πικραμμένος – Σε λίγο η ανακοίνωση της κυβέρνησης – Τα πρώτα ονόματα των υπουργών

“Κάτσε καλά Αλέξη” – Η κόντρα με τον Βενιζέλο όταν ο Τσίπρας πρότεινε Αρσένη!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε