Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Α. Παπαρήγα: “Μέτρα πολιτικής διαστροφής”

Α. Παπαρήγα: “Μέτρα πολιτικής διαστροφής”

Δήλωσε πως δεν θα μπει το ΚΚΕ στο δίλημμα “ευρωδιάσωση ή ΔΝΤ”.

Την ριζική αντίθεση του κόμματος της όπως είπε, όχι μόνο στα βάρβαρα μέτρα αλλά σε όλη την πολιτική της κυβέρνησης, που “αγγίζει τα όρια της πολιτικής διαστροφής” εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 

Παράλληλα, επιτέθηκε και στα δύο μεγάλα κόμματα κατηγορώντας τα για προσπάθεια αποπροσανατολισμού για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τις αντιλαϊκές πολιτικές και όχι για την εφαρμογή δίκαιων μέτρων που στηρίζουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τους αγρότες.

Ακόμα, η ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ τηρεί κατά γράμμα το προεκλογικό του πρόγραμμα που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων, που είναι και οι μόνοι που θα πληρώσουν για άλλη μια φορά τη κρίση. H κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στο θέμα του δανεισμού της χώρας επεσήμανε ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στη λογική «ευρωενωσιακή λύση ή λύση από το ΔΝΤ».

Αναφερόμενη στο «πακέτο μέτρων» η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι “για να γίνει ανάπτυξη και σταθερότητα πρέπει να ξεζουμιστεί ο λαός” και υπογράμμισε πως η κρίση έρχεται από την υπερσυσσώρευση κεφαλαίων. Έντονα επικριτική ήταν και για το φορολογικό νομοσχέδιο τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «την ώρα που φορολογεί τους τόκους στα στεγαστικά δάνεια αφήνει το μεγάλο κεφάλαιο να εξακολουθεί να φοροδιαφεύγει».

«Με τα μέτρα αυτά, θέλετε να ξεπαστρέψετε ένα μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτή είναι η γραμμή σας για να έρθουν οι ιδιωτικές εταιρίες που θα τους διαλύσουν». Η κ. Παπαρήγα έκανε εκτενή αναφορά και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι η επίσημη πολιτική της κυβέρνηση είναι η συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια.

Κλείνοντας, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν, σημείωσε ότι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για να ανατρέψουν όλα τις δρομολογούμενες αντιλαϊκές πολιτικές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε