Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Α. Παπαρήγα: Να ηττηθεί η πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων

Στις 7 Νοεμβρίου θα καταγραφεί ο συσχετισμός δυνάμεων που ή θα είναι ευνοϊκός για τον λαό ή για την κυβέρνηση, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κυψέλης.

Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε έναν συνολικό προβληματισμό για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η πολιτική που οικοδομήθηκε επί δεκαετίες από τα δύο μεγάλα κόμματα, να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί και να υπάρξει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.  Η ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι αν δεν δεχθούν πλήγμα τα δύο μεγάλα κόμματα, μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει νέα επιδρομή κατά των εργαζομένων.

Μιλώντας εκτενώς για τις πολιτικές εξελίξεις η κ. Παπαρήγα κατ΄αρχήν εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για τη συζήτηση σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την παραποίηση στοιχείων που δίνονταν στην ΕΕ σχετικά με το έλλειμμα . Η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε αν η κρίση της οικονομίας οφείλεται στα παραποιημένα στοιχεία . Είναι δυνατόν? είπε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας ότι η κρίση θα υπήρχε και χωρίς την παραποίηση των στοιχείων, και σημείωσε ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μεγάλης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως είπε, ότι δεν έχουν ευθύνες και οι διαχειριστές της οικονομίας.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα τις τελευταίες ημέρες φουντώνει η συζήτηση σχετικά με την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και όπως είπε, καταβάλλονται προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Η μάχη των εκλογών, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενη στη σημασία της αναμέτρησης του Νοεμβρίου, θα δείξει αν αυτά τα σενάρια θα ευοδωθούν και αναφερόμενη σε επαφές του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν γίνονται τυχαία . Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε, προσπαθεί να κάνει το προξενιό της συναίνεσης. Ωστόσο, πρόσθεσε, θα μπορούσαν να βρουν πιο σοβαρό προξενητή από τον κ. Καρατζαφέρη. Πάντως, πρόσθεσε η εκλογική αναμέτρηση έχει μεγάλη σημασία γιατί θα καταγραφεί ο συσχετισμός των δυνάμεων. Οι εκλογές, σημείωσε η Γραμματέας του ΚΚΕ, έχει τον χαρακτήρα σφυγμομέτρησης, αλλά δεν είναι δημοψήφισμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε