Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Α. Παυλίδης: “Ο Σαμαράς πλήγωσε το κόμμα και όχι εγώ”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Σκληρή ήταν η αντίδραση του Αριστοτέλη Παυλίδη στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, όπως είχε προαναγγείλει το ρεπορτάζ του NewsIt.

Για «πανικό, που κατέλαβε τη Ρηγίλης», όταν διαπίστωσε ότι βρίσκεται στη Ρόδο για να μετάσχει στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΔ, έκανε λόγο, σε δήλωσή του, από την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, ο διαγραφείς βουλευτής, Αριστείδης Παυλίδης, διευκρινίζοντας ότι στην εκδήλωση του κόμματος ήταν «επίσημα προσκεκλημένος και δια της υπογραφής του προέδρου της ΝΔ».

Η δήλωση του κ. Παυλίδη, έχει ως εξής:

«Ο πανικός εκδηλώθηκε με τηλεφώνημα του Δ/ντή του Γραφείου του κ. Α. Σαμαρά που μου μετέδωσε ότι: “Ο πρόεδρος επιθυμεί να μην παραστείτε στην αυριανή Συνδιάσκεψη”. Η απάντηση μου: “Διαβιβάσατε στον κ. πρόεδρο ότι παρακαλώ να μου το ανακοινώσει ο ίδιος αύριο, που θα είμαι απέναντί του στη συνάντηση, που γίνεται στην πατρίδα μου Ρόδο.

Εντός δεκαπέντε λεπτών ολοκληρώθηκε, με τρόπο κωμικό, η διαδικασία λήψης της απόφασης διαγραφής μου, διότι “προκαλώ βλάβη στη λειτουργία του κόμματος”, με εισηγητή, μάλιστα, τον κ. Α. Σαμαρά, εξαιτίας του οποίου η ΝΔ υπέστη τέτοια βλάβη που την πληρώνουμε μέχρι σήμερα. 

Την ώρα που η χώρα καταποντίζεται και ο λαός μας αγωνιά για το αύριο, ο πρόεδρος της ΝΔ αντί να κηρύξει πανστρατιά για ουσιαστική συμμετοχή στην ανόρθωση της οικονομίας μας, ανοίγει πληγές στο κόμμα που κανένα σφουγγάρι δε μπορεί να τις καθαρίσει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με τις μεθοδεύσεις, που ακολούθησε και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί, μπορεί να με απεμάκρυνε από το κόμμα του οποίου είμαι αμετακίνητα μέλος από της ιδρύσεως του, αλλά από την “παράταξη”, και κυρίως από τη συνείδηση των Δωδεκανησίων, που με τιμούν με την ψήφο τους επί 30 και πλέον χρόνια, δε μπορεί, να με διαγράψει ό,τι και να κάμει, όπως δε μπορεί αφ’ ενός να διαγράψει την ιστορία, τόσο τη δική μου, όσο και τη δική του, αφ’ ετέρου να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να συνεχίσω ν’ αγωνίζομαι για τον τόπο μας».

Τις διαγραφές είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του στην Καλαμάτα με τη φράση “το πότε θα κάνω ταμείο θα το δείτε” ερμηνεύονται ως η αρχή του τέλους για στελέχη που πλήγωσαν και με τη στάση τους εξακολουθούν να πληγώνουν την παράταξη.

Ψηλά στη λίστα των διαγραφών βρίσκονται και τα ονόματα των κυρίων Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου και Μπασιάκου, ενώ η περίπτωση του Πέτρου Δούκα προβληματίζει πολύ και τον Αντώνη Σαμαρά.
Πολλά θα κριθούν από τις εξελίξεις στα σκάνδαλα siemens και Βατοπεδίου και έτσι μπορεί να βρεθούν στη λίστα και τα ονόματα του Α. Κοντού και του Κ. Κιλτίδη…
Πολλές βολές πάντως δέχεται και ο Πρ. Παυλόπουλος, ενώ ερωτηματικό παραμένει ο Ι. Παπαθανασίου (αν και οι περισσότεροι χρεώνουν τα λάθη στην οικονομία στον Γ. Αλογοσκούφη)
Βέβαια όπως τονίζουν με νόημα όλοι στη Ρηγίλλης η λίστα (ή οι λίστες) είναι στο συρτάρι του προέδρου και κανείς δεν γνωρίζει όλα τα ονόματα πλην του ίδιου. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε