Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Α. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– “Αν καταγγείλει η Ελλάδα μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, θα μείνει για πολλά χρόνια απομονωμένη διεθνώς”
– “Στοίχημα είναι η τύχη της χώρας πέρα και πάνω απο κόμματα”
– Στις πρώτες θέσεις ο Κ. Καραμανλής
– Χειροκροτήματα με χαμόγελα απο την Ντόρα Μπακογιάννη

Αρχισε λίγο μετά τις 11 το πρωί η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ στο ΣΕΦ με την ομιλία του Α. Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του είπε οτι στοίχημα είναι η τύχη της χώρας πέρα και πάνω απο κόμματα” ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων οτι “μέχρι τώρα είχαμε την τρόϊκα που επέβαλε αλλεπάλληλους φόρους. Τώρα έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κάνει το ίδιο. Θα αντικαταστήσουν το Μνημόνιο της Τρόϊκας με ένα άλλο, ελληνικής κατασκευής και δικής τους κοπής, με υλικά ύφεσης! Γενικά η πολιτική που επαγγέλλονται είναι τυφλή πορεία προς την ανεξέλεγκτη καταστροφή. Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο της ατέλειωτης ύφεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας σπρώχνει ένα βήμα πιο πέρα: στο εκτροχιασμό της χρεοκοπίας”.

Είπε επίσης οτι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκαναν την Ελλάδα χώρα χωρίς επενδύσεις.

“Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους και προστάτευαν τους λαθρομετανάστες, θέλουν σήμερα να διαλύσουν την αστυνομία, εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής. Τη μία λένε ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση την άλλη ότι θα αλλάξουν τα πάντα στην σύμβαση” είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Λέει ψέμματα οτι θέλει να αποδεσμεύσει τη χώρα απο το Μνημόνιο. Εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν τη χώρα εκτός ευρώ” πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως “αν καταγγείλει η Ελλάδα μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, θα μείνει για πολλά χρόνια απομονωμένη διεθνώς”.

Για πρώτη φορά ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα βέλη του και έναντι του ΚΚΕ φέρνοντας ως παράδειγμα την Χαλυβουργική.

Απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες είπε ότι “υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Να είστε υπερήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε έναν συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση”.

Συνεχίζοντας κάλεσε τον κόσμο της ΝΔ σε συστράτευση για να κερδηθεί η μάχη “πόρτα – πόρτα”. Το διακύβευμα δεν είναι η τύχη των κομμάτων αλλά η τύχη της χώρας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε “είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα. Το σημερινό μήνυμα είναι ενότητα-αγώνας αναγέννηση. Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα από το τέλμα και αναγέννηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας. Απέναντί μας είναι εκείνοι που τροφοδοτούν την απελπισία και έχει όπλο το ψέμα”.

Στις εργασίες της συνδιάσκεψης όπου συμμετέχουν οι βουλευτές του κόμματος, τα στελέχη των νομαρχιακών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές αναμένεται να μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οι αντιπρόεδροι του κόμματος και άλλα ηγετικά στελέχη αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη, που επιστρέφει σε κομματική συνεδρίαση μετά απο δύο χρόνια..

Παρόντες και οι πρώην βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ οι οποίοι προσχώρησαν τις τελευταίες μέρες στην ΝΔ.

Στις πρώτες θέσεις της συνδιάσκεψης κάθεται και ο Κώστας Καραμανλής.

Διαβάστε

Μπροστά και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς υποκρίνεται

Ντόρα: Υπερασπιστές της 17 Νοέμβρη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε