Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Α.Σαμαράς: “Ψάχνουμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές με λιγότερο οδυνηρό τρόπο”!

Α.Σαμαράς: “Ψάχνουμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές με λιγότερο οδυνηρό τρόπο”!
Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν, έγινε για να βάλει τέλος στο θέμα της εφεδρείας όπως εκτιμούν κυβερνητικες πηγές.
«Aναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερους οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την έναρξη της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και τα άλλα στελέχη του οικονομικου επιτελείου της κυβέρνησης και αντικείμενο τα μέτρα των 11,5 δισ ευρώ της επόμενης διετίας.
 
Ο πρωθπουργός τόνισε ότι στην προσπάθεια αυτή «αντίπαλός μας είναι η ανεργία». Σε ό,τι αφορα ειδικότερα τις περικοπές δαπανών ο κ. Σαμαράς είπε «ψάχνουμε τα πάντα» και διαβεβαίωσε «δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η δήλωση αυτή του Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν, αφορούσε το θέμα της εφεδρείας, που μάλιστα χθες είχε υπάρξει και κόντρα μεταξύ του Φώτη Κουβέλη και του Γιάννη Στουρνάρα.

 
Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του επισήμανε τη σημαντικη συμβολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στις προτάσεις για τις περικοπές των δαπανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη δόθηκαν ακριβείς διευκρινήσεις για το που θα βρεθούν τα χρήματα και ποια θα είναι τα μέτρα για τα 11,5 δισ ευρώ που απαιτούνται.

Εξετάσαμε το πανόραμα των εναλλακτικών λύσεων που υπάρχουν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη.  Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει την επεξεργασία των προτάσεων, ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα κατά την έναρξη της σύσκεψης.

 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε