Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Α.Τσίπρας: “Οι αποφάσεις για την υλοποίηση των μέτρων να ληφθούν από την επόμενη Βουλή”

Α.Τσίπρας: “Οι αποφάσεις για την υλοποίηση των μέτρων να ληφθούν από την επόμενη Βουλή”

Τη θέση που παρουσίασε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να υλοποιήσει μέτρα που αφορούν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε στη δήλωσή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζήτησε να μην προχωρήσει η έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση των παραπάνω μέτρων μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Επίσης, ζήτησε να παγώσει κάθε διαδικασία για την πώληση δημόσιας περιουσίας.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για τοποθέτηση του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σεβόμενος το σκεπτικό του Προέδρου της Δημοκρατίας για ένα πρόσωπο με εμπειρία, που θα μπορεί να διαχειριστεί τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Μαΐου, και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 20-21 Μαΐου, εισηγήθηκε τον κ. Αρσένη που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Επίσης προσέθεσε, ότι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού θα έπρεπε να αντανακλώνται και οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί.

Είναι εντυπωσιακό, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι οι δυνάμεις που μέχρι χθες ήθελαν οικουμενική κυβέρνηση έκαναν ακόμη και πικρόχολα σχόλια- και ο καθένας μπορεί πλέον να βγάλει τα συμπεράσματά του. Άλλωστε, σημείωσε, η υποκρισία αυτές τις ημέρες περισσεύει.

Ο λαός, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας, θα έχει και πάλι τον λόγο, για να ολοκληρώσει το σημαντικό βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου- για να ακυρώσει το Μνημόνιο της χρεοκοπίας, για να οδηγηθεί η χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Π. Πικραμμένο – “Ελπίζω να φανώ αντάξιος της αποστολής. Η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ

17 Ιουνίου οι εκλογές – ΤΩΡΑ στο Προεδρικό ο Πικραμμένος – Παπαδήμο πρότεινε ο Παπούλιας, “ναι” από Σαμαρά, Βενιζέλο – Αρσένη πρότεινε ο Τσίπρας

Ο Π.Πικραμμένος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

“Κάτσε καλά Αλέξη” – Η κόντρα με τον Βενιζέλο όταν ο Τσίπρας πρότεινε Αρσένη!

Σκληρές κουβέντες και κόντρες στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών…

Συνάντηση Σαμαρά-Μπακογιάννη;

Μάχη Σαμαρά – Τσίπρα οι εκλογές που έρχονται – Ο Πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να μεταβληθεί από αρχηγός σε ηγέτη

Μιχαλολιάκος:”Με καταδικάσατε σε πολιτική εξορία – Δεν έρχομαι σήμερα στο…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε