Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Α. Τσοχατζόπουλος: “Θέλουν να με εξοντώσουν” – Καταθέτει σήμερα ο Σ. Κόκκαλης

Α. Τσοχατζόπουλος: “Θέλουν να με εξοντώσουν” – Καταθέτει σήμερα ο Σ. Κόκκαλης

Μετά την κατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη δρομολογείται και η κατάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής βρέθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να καταθέσει για τις προγραμματικές συμβάσεις που είχε υπογράψει με τη Siemens την περίοδο που ήταν υπουργός Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας.

«Υπάρχει σκάνδαλο της Siemens» και η Επιτροπή πρέπει να το ψάξει… δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την κατάθεση του, τονίζοντας πάντως πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση. Έκανε λόγο για άδικες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του.

«Δέχομαι προσωπική και άδικη επίθεση με σκοπό την προσωπική μου εξόντωση» πρόσθεσε και αναφορικά με τις συναντήσεις με τον Μ. Χριστοφοράκο που αναγράφονται στο ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens, δήλωσε πως «δεν έγιναν ποτέ». Τις σχέσεις του με τον κ. Χριστοφοράκο τις περιέγραψε ως φιλικές και ως σχέσεις αμβροφροσύνης… και υποστήριξε πως δεν έλαβε ποτέ χρήματα ή δώρα.

Επίσης, ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέθεσε πως η κόρη του Αρετή είχε προσεγγίσει τον κ. Χριστοφοράκο, την περίοδο που ήταν Πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ, προκειμένου να λάβει χορηγία για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα, αλλά, όπως είπε, αυτό τελικά δε συνέβη.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος – ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με αφορμή τις αποκαλύψεις για την μεγάλη ακίνητη περιουσία του- έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Ήταν σκυθρωπός και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους θα μοιράσει μια γραπτή δήλωση μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του και πάντως όσα θα καταθέσει θα κινηθούν στο πλαίσιο της απολογίας του στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός τότε είχε υποστηρίξει ότι δεν έλαβε ποτέ μίζες ή δώρα από τη Siemens και είχε καταγγείλει προσπάθεια προσωπικής εξόντωσης του.

Νωρίτερα κατέθεσε ο φίλος και πρώην στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, Παύλος Νικολαίδης, ο οποίος είχε λάβει το 2000, 5 εκατ. δρχ. (200.000 Γερμανικά μάρκα), από τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens, Ηλία Γεωργίου, μέσω της UBS.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως γνωριζόταν με τον κ. Γεωργίου από την εποχή που δούλευε και ο ίδιος στη Siemens (1961-1981) και ότι αυτά τα χρήματα ήταν δάνειο προκειμένου να διευκολυνθεί σε επιχειρήσεις που είχε κάνει. Δήλωσε πως δεν γνώριζε πως προερχόταν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και υποστήριξε πως τα επέστρεψε, χωρίς όμως να έχει προσκομίσει αποδείξεις.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Νικολαίδης, την επίμαχη περίοδο ήταν διορισμένος ως Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε Διευθύνοντα Σύμβουλο ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όσον αφορά στις σχέσεις τους, δήλωσε… πιστός φίλος του κ. Τσοχατζόπουλου. «Ακόμα κι αν σκότωνε θα παρέμενε φίλος μου» φέρεται να κατέθεσε.

Να διαβιβαστεί αυθημερόν στην εισαγγελία η κατάθεση του μάρτυρα Παύλου Νικολαίδη στην Εξεταστική της Βουλής για τη SIEMENS , για τα περεταίρω πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. H πρόταση έγινε δεκτή αφού ο μάρτυρας δεν κατάφερε να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του δανεισμού που επικαλέσθηκε για τα 5 εκ. που έλαβε από τον λογαριασμό του Ηλία Γεωργίου στη UBS το 2000 που έχει χαρακτηριστεί διακινητής χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Εξάλλου όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι συχνό το «φαινόμενο» να ισχυρίζονται οι μάρτυρες που βρέθηκαν να πήραν χρήματα από λογαριασμούς που διακινούνταν «μαύρα χρήματα» την διευκόλυνση και να επιμένουν ότι επεστράφησαν μετρητά αλλά χωρίς παραστατικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε