Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

«Αδειάζει» Ρέππα για τη συμφωνία με τις κοινοπραξίες ο Ραγκούσης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το μνημόνιο συναντίληψης που έχει μονογραφηθεί, δεν αποτελεί συμφωνία είπε ο υπουργός Υποδομών, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τα έργα και τις τράπεζες που τα χρηματοδοτούν, ενώ το μνημόνιο συναντίληψης που έχει μονογραφηθεί δεν αποτελεί συμφωνία, είπε ο κ. Ραγκούσης.

Αποκάλυψε δε ότι ο ίδιος δεν έχει συναντηθεί ακόμη ούτε με τις κοινοπραξίες, ούτε με τις τράπεζες, είπε, προσθέτοντας ότι οι επαφές συνεχίζονται με τον υφυπουργό και τους γενικούς γραμματείς, χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί λύση.

Την προσεχή Τρίτη, ο υπουργός Υποδομών θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων για το θέμα των πέντε αυτοκινηδρόμων και χαρακτήρισε τις Συμβάσεις Παραχώρησης των πέντε μεγάλων Αυτοκινητοδρόμων
το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εγχείρημα της χώρας αυτή την περίοδο.

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι κάλεσε σε συνάντηση τα κόμματα γιατί έκρινε σημαντικό, όποια πληροφόρηση έχει ο ίδιος για την κατάσταση και την πορεία αυτών των έργων να την έχουν και τα κόμματα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι απολύτως ανοικτός στις προτάσεις τους.

Ευχήθηκε να υπάρξουν προτάσεις και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του αυτή δεν κρύβει καμία απολύτως πολιτική σκοπιμότητα. “Δεν πρόκειται εγώ να βγω και να κάνω καταγγελίες αν δεν συμφωνήσουν. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στο θέμα που ανέκυψε με τους οδηγούς της ΕΘΕΛ, οι οποίοι εμφανίστηκαν να κρατούν ρόπαλα στα επεισόδια στο Σύνταγμα, ο υπουργός δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου, το οποίο δεν θα αργήσει. «Θα δούμε τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί και το θέμα θα αντιμετωπισθεί άμεσα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έως και 50% η μείωση των διοδίων, αλλά από το τέλος του καλοκαιριού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε