Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αδωνις Γεωργιάδης στο Newsit: “Οχι σε τζαμί στην Αθήνα” – Παγκόσμιο βραβείο ψεύτη στον Γ. Παπανδρέου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, εξηγεί γιατί λέει όχι στην κατασκευή Τζαμιού στην Αθήνα, που βάζει τον πήχυ των εκλογών, και ζητάει ντιμπέϊτ με τον Βασίλη Κικίλια.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με την στήριξη του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Newsit και το Νίκο Ευαγγελάτο θέτοντας επι της ουσίας και τους όρους του απέναντι στα φαβορί που θα περάσουν στον δεύτερο Γύρο.

“Στην Ελλάδα έχουμε τρομακτικά σοβαρά προβλήματα αλλά ασχολούμαστε με την παραπολιτική”, είπε ξεκινώντας την συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης.

Οταν ρωτήθηκε για το που βάζει τον πήχυ για τις εκλογές είπε οτι τον βάζιε κατ’ αρχήν στο 7,60% που είναι και το 

Για το ποιό θεωρεί φαβορί, είπε οτι η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε με ακλόνητο φαβορι τον Γιάννη Σγουρό ο οποίος χωρίς αμφιβολία τώρα δεν είναι.

‘Οταν του ζητήθηκε να κάνει πρόβλεψη είπε το εξής: “Οταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι 30 ή και 45% το ποσοστόαυτό είναι τεράστιο και δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη.

“Στην πραγματικότητα”, πρόσθεσε,”οι εκλογές έχουν ενδιαφέρον γιατί δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα.”

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε γιατί προτάσσει το θέμα του Τζαμιού στην προεκλογική του εκστρατεία.

“Είναι παράλογο να ανησυχούν οι ευρωπαίοι για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης και να μην ανησυχούμε εμείς; Στην Ελβετία, έγιναν δημοψηφίσματα και είπαν όχι στους μιναρέδες, στην Γαλλία απαγορεύθηκε η μαντήλα και δεν χτίζονται πλέον τζαμιά. Λέω λοιπόν: όλοι οι υπόλοιποι ανησυχούν και δεν ανησυχούμε εμείς;”

Και πρόσθεσε: “Στην Ελλάδα έχει επικρατήσει μια θολοκουλτυριάρικη στάση, δήθεν ανθρωπισμός. Να πάνε να ζήσουν όλοι αυτοί που φωνάζουν στον ‘Αγιο Παντελεήμονα και να λένε αυτά που λένε, όχι από την Εκάλη και την Φιλοθέη, αλλά από εκεί”.

“Εμείς”, είπε επίσης, “δεν λέμε να μην θρησκεύονται οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα, αλλά άλλο να θρησκεύονται και άλλο να αλλάζουν τον χαρακτήρα του κράτους μας.”

Πρόσθεσε οτι υπάρχουν 75 παράνομα τζαμιά. Χώροι ημιυπόγειοι και διαμερίσματα. Πρότεινε να μην ζουν στην παρανομία αλλά οι μουσουλμάνοι που ζούν στην Ελλάδα να κάνουν αίτηση στην περιφέρεια και αφού ελεγχθεί ο χώρος και ξέρουμε τι θα λέει ο ιμάμης να πηγαίνουν να θρησκεύονται να φεύγουν.  

Για το θέμα του 2ου γύρου ο κ.Γεωργιάδης είπε οτι αν δεν περάσει την δεύτερη Κυριακή τότε θα δεσμεύσει τους 2 μονομάχους σε όσα θεωρεί σημαντικά και όποιος απο τους 2 έρθει πιο πολύ κοντά στα πιστεύω του θα στηριζθεί.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για τον Βασίλη Κικίλια: “Δεν υποτιμώ κανέναν συνυποψήφιό μου. Είναι νέος άνθρωπος αλλά θα ήθελα να τον κρίνω μόνο ως προς αυτά που λεει ως υποψήφιος περιφερειάρχης και όχι ως δημοτικό συμβουλο. Βέβαια τώρα έχει μια τάση να αποποιείται το παρελθόν της ΝΔ”, είπε με νόημα.

Είπε επίσης οτι ο κ. Κικίλας ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων σε θέματα μείζονα ήταν παντελώς ανύπαρκτος.

“Είχε και την αρμοδιότητα των παιδικών χαρών του Αγιου Παντελεήμονα. Κι εκεί ο Δήμος ήταν απών. Ο δημος δεν ηταν στο πλαι των κατοίκων. Αρα, δεν είναι άσπιλος και αμόλυντος.”

Και κατέληξε: “Εύχομαι στην πορεία του πολιτικού του βιου να πάρει υψηλότερο βαθμό γιατί εγώ δεν του βάζω καλό βαθμό.”

Είπε επίσης οτι θεωρεί τον Γιάννη Δημαρά το μεγάλο φαβορί γιατί θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Για την ρήξη του με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το Μνημόνιο είπε: “Τιμώ ιδιαίτερα το παρόν του Γιάννη Δημαρά εκείνη την ημέρα στην Βουλή. Γιατί έκανε αυτό που έκανε με κόστος. Ηταν μια πράξη γενναία. Δεν κρίνω την στάση, κρίνω οτι έμεινε συνεπής σε αυτό το οποίο πίστευε. Ομως μην τον αγιοποιήσουμε. Είναι ΠΑΣΟΚ.”

Ο κ. Γεωργιάδης απήθυνε πρόσκληση για ντιμπέϊτ στον κ. Κικίλια, είπε οτι παρότι το ψήφισε το Μνημόνιο δεν το θέλει κανείς αλλά αναρωτήθηκε: “Αν δεν το είχαμε θα πήγαιναν ολα καλα στην Ελλάδα σήμερα;”

Τέλος, για την σημερινή κατάσταση αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο κ. Γεωργιάδης είπε : “Ο Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να πάρει το Παγκόσμιο Βραβείο του Ψεύτη”. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Μίχας στο Νίκο Ευαγγελάτο: “Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την πορεία του Φασούλα” 

Γιάννης Δημαράς στο Νίκο Ευαγγελάτο: Ο Παπανδρέου ήξερε

Κικίλιας στο Newsit και το Ν.Ευαγγελάτο: “Προκαλώ τον Γιάννη Σγουρό σε debate”

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε