Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αφόρητες πιέσεις της Ευρώπης στον Σαμαρά – Ρομπάι: “Να είσαι συνεργάσιμος”

Αφόρητες πιέσεις της Ευρώπης στον Σαμαρά – Ρομπάι: “Να είσαι συνεργάσιμος”

Ανάλογες πιέσεις για να πει ναι στη συναίνεση δέχεται ο κ. Σαμαράς από την αρχή της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Την ανάγκη ευρείας και εποικοδομητικής πολιτικής στήριξης στις προσπάθειες της Ελλάδας να ανάκαμψη, υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του που εξέδωσε από τις Βρυξέλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας παράλληλα από τον Αντώνη Σαμαρά, “να φανεί συνεργάσιμος”.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Χ. Ρομπάι έχει ως εξής: “Είναι ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες προσαρμογής προκειμένου να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της και την ανταγωνιστικότητα και προκειμένου να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
 
Τον τελευταίο χρόνο επετεύχθη σημαντική πρόοδος, αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάκαμψη. Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες τόσο σε ότι αφορά τα έσοδα, όσο και τις δαπάνες. Η ετοιμότητα της ευρωζώνης να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην Ελλάδα εξαρτάται από ένα ισχυρό και φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής όπως πρότεινε η αποστολή της τρόικας.

Οι προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη δημοσιονομική οδό, καθώς και σε οικονομική ανάκαμψη, απαιτεί από όλες τις πλευρές ευρεία και εποικοδομητική και πολιτική στήριξη. Ζήτησα επειγόντως από τον κ. Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος προς αυτή την κατεύθυνση”.

Tη δέσμευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά να συμβάλλει στην επίτευξη “ευρείας εθνικής συναίνεσης”, ώστε να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι σημερινές ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ζήτησε “επειγόντως” ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε σήμερα, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της Ν.Δ. στις Βρυξέλλες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε