Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αφού “κατάφερε” τη Μέρκελ αντιμέτωπος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Μπορεί οι αποφάσεις για την αποπληρωμη των δανείων της τροίκας να δίνουν ανάσα στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση τις προσεχείς εβδομάδες.

Αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής για το 2012-15, καθώς αρκετοί υπουργοί αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φέρονται να αντιτίθενται σε μέτρα που θεωρούν ότι ενδεχόμενως βλάψουν το δημόσιο συμφέρον αλλά και νέας λιτότητας για τους πολίτες.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα συγκεκριμένα ζητήματα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης πριν ψηφιστούν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια από την Ολομέλεια της Βουλής.

Για το λόγο αυτό το κύριο βάρος εξακολουθεί να πέφτει στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος καλείται να συγκεράσει τις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση, με τη στήριξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται να τον εμπιστεύεται και σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την κυβέρνηση.

Το σενάριο περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης φαίνεται ότι θα δρομολογηθεί αφού ψηφιστούν από τη Βουλή οι αποκρατικοποιήσεις και το σχέδιο 2012-15 ενώ οι πολιτικές εξελίξεις δεν αποκλείεται, να είναι δραματικές στην περίπτωση που υπάρξουν και νέες διαρροές από το κυβερνών κόμμα ή αν δεν ψηφιστούν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια.

Για το λόγο αυτό όλες οι ενδείξεις φέρουν το Μέγαρο Μαξίμου να προσανατολίζεται στην ψήφιση των νομοσχεδίων αυτών με 151 αν και κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι αυτή πρέπει να γίνει με 180 προκειμένου όλοι οι βουλευτές και όλα τα κόμματα και κυρίως η ΝΔ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μέλλον της χώρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε