Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αγιασμός σε άδεια έδρανα στη Βουλή

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ο Πρωθυπουργός και 7 μόνο υπουργοί εκπροσώπησαν την Κυβέρνηση στον αγιασμό της Ολομέλειας της Βουλής. Απουσίαζαν και οι περισσότεροι βουλευτές.

Με την παρουσία του Πρωθυπουργού και μόλις 7 υπουργών της Κυβέρνησης (Αν. Διαμαντοπούλου, Χρ. Παπουτσή, Φ. Σαχινίδη και Π. Γερουλάνου, Χ. Καστανίδη,
Δ. Ρέππα και Ν. Σηφουνάκη) των Προέδρων της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ και ελάχιστων βουλευτών (περίπου 1/3 του σώματος, δηλ. 100 μελών του Κοινοβουλίου) τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Γ’ Συνόδου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο, και μελών της Ιεράς Συνόδου.

Πολλά τα άδεια έδρανα, ειδικά στα ... δεξιά, όπου κάθονται οι βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και στο κέντρο όπου κάθονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Και στα αριστερά (δεξιά στη φωτογραφία) πολλά τα κενά, δεν έλειπαν μόνο οι επικεφαλής των κομμάτων της αριστεράς

Φέτος, αντί να μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος προς τους πολιτικούς αρχηγούς, τον πλησίασαν αυτοί για να φιλήσουν το σταυρό. Πρώτος έλαβε τον αγιασμό ο Γιώργος Παπανδρέου και στη συνέχεια ο Φίλιππος Πετσάλνικος και οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης.

Απουσίαζαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αριστεράς, η Αλ. Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας, που τα προηγούμενα χρόνια, αν και έδιναν το παρόν, αρνιόταν να φιλήσουν το σταυρό.

Πολύ ευδιάθετος ο πρώην πρωθυπουργός...

«Καλή χρονιά, καλή δύναμη και πλούσια τα έργα σας» ευχήθηκε στο Σώμα ο κ. Ιερώνυμος, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε να είναι η φετινή Σύνοδος «γόνιμη και δημιουργική για το λαό και τη δημοκρατία μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε