Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Αγώνας δρόμου” για να συμφωνηθούν τα μέτρα – Τα “αγκάθια” παραμένουν

“Αγώνας δρόμου” για να συμφωνηθούν τα μέτρα – Τα “αγκάθια” παραμένουν

Ξεκίνησε ήδη η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τον καθορισμό του πακέτου των περικοπών κατά 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου και των αντιπροσωπείων των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Στη σύσκεψη μετέχουν o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Π. Τσακλόγλου και οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων, Φ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν όλες οι εκκρεμότητες που όπως αποκάλυψε υπάρχουν σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα. Άλλωστε ο κ. Στουρνάρας βγαίνοντας από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, “κρέμασε” Βενιζέλο και Κουβέλη, λέγοντας πως το πακέτο έχει κλείσει ουσιαστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί και μένουν ένα ή δυο ελάσσονα ζητήματα ανοικτά. “Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις. Το πακέτο έχει κλείσει. Τα υπόλοιπα είναι τεχνικής φύσεως”, είπε χαρακτηριστικά. Όταν ρωτήθηκε για τα ειδικά μισθολόγια, είπε: “Τα συζητάμε ακόμα”, ενώ έβγαλε και είδηση λέγοντας ότι στο βασικό σενάριο δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Ωστόσο, παρά τη σύσκεψη που πραγματοποιείται θεωρείται σίγουρο πως το πακέτο δεν θα κλείσει οριστικά απόψε και θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να κλείσει το πακέτο μέχρι την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στουρνάρας:”Το πακέτο έχει κλείσει – Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ” – Βενιζέλος – Κουβέλης ψάχνουν πως θα χρυσώσουν το χάπι!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε