Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγρια κόντρα στη Βουλή για το τέμενος στον Ελαιώνα

Ο χώρος κατασκευής βρίσκεται σε υπάρχον κτίριο το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα σε Τέμενος.

Στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου αλλά και ενόψει της ψήφισης της τροπολογίας για την ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα κινήθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια, όταν τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης και του απάντησε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Καταστρέφετε την Ελλάδα. Ή πάτε (με τη ΝΔ) μαζί ή αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι να πάτε σε εκλογές για να σωθείτε. Αλλιώς φοβάμαι ότι ούτε τα ειδικά δικαστήρια δεν θα φτάσουν αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε προς το Γουδί», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφενός τον κάλεσε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του αφετέρου έκανε λόγο για «δύσκολες στιγμές» που διέρχεται ο τόπος και απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. «Όσα εξήγγειλε ο κ. Βενιζέλος είναι διαρθρωτικές αλλαγές που θέλουν οι πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Απέναντι δε στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την ρύθμιση για το τέμενος και στην αναφορά του ότι «δημιουργείται εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών» ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως η κατασκευή τζαμιού είναι χρέος της Πολιτείας.

Αναφερόμενος ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης  στην κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα, ενημέρωσε το Σώμα ότι η κυβέρνηση εισηγείται τη δημιουργία μιας επιπλέον χρήσης στο πλαίσιο των χρήσεων που ήδη επιτρέπονται στους κοινόχρηστους χώρους του Ελαιώνα (όπως πολιτιστικά κτίρια, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας, εστιατόρια κ.λπ.) και η οποία αφορά στη δυνατότητα λειτουργίας θρησκευτικών χώρων. Ο χώρος κατασκευής βρίσκεται σε υπάρχον κτίριο το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα σε Τέμενος.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι γίνονται κατανοητές οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν από βουλευτές σχετικά με την κατασκευή ισλαμικού τεμένους, ειδικά σε μια εποχή κατά την οποία η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι οριακή, όμως-επισήμανε- η χώρα μας οφείλει να εναρμονιστεί με τις σχετικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων και του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατοχυρώνουν το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, προαπαιτούμενο της οποίας είναι η ύπαρξη χώρων λατρείας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε