Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άγρια κόντρα Τσίπρα – Αυγενάκη: «Εσύ, κάτσε κάτω!» [vid]

Αλέξης Τσίπρας Λευτέρης Αυγενάκης
Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εγκληματικότητα στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στο θέμα με τις συνομιλίες του γραμματέα της ΝΔ. Ο Λευτέρης Αυγενάκης αντέδρασε και τα αίματα δεν άργησαν να… ανάψουν!

«Κάτσε κάτω εσύ τώρα. Κάτσε κάτω» είπε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης αντέδρασε στα όσα είπε. Έκανε μάλιστα και τη χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του.

Όμως ο γραμματέας της ΝΔ συνέχισε να φωνάζει προς τον πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων ψεύτη, όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

Η φράση που άναψε τα… αίματα

«Οι κοριοί της αστυνομίας που με εισαγγελική παραγγελία παρακολουθούσαν τους δυο κακοποιούς, πιάσαν τον γραμματέα της πολιτικής σας ομάδας να συνομιλεί, κι αυτός, κι ο έμπιστός του φρουρός με τους κακοποιούς (…) εδώ βέβαια εσείς κάνατε εξεταστική επιτροπή γιατί ο Καμμένος μίλησε με τον φυλακισμένο και του είπε να πάει στη δικαιοσύνη. Αλλά το θέμα δεν είναι ότι συνομιλούσε…».

Αλέξης Τσίπρας Λευτέρης Αυγενάκης
Φωτογραφία Eurokinissi

Αυτή ήταν η φράση που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και προκάλεσε την ένταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούστηκε να λέει «ξέρουμε τι είπε;».

Και τότε… εξερράγη ο Αλέξης Τσίπρας: «Εδώ όμως ξέρουμε τί είπε κύριε Μητσοτάκη! Και ξέρουμε τι είπε και τον έχετε ακόμα γραμματέα του κόμματός σας», απάντησε, σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός.

Η αντίδραση Αυγενάκη

Εκεί ήρθε και η αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη από τα βουλευτικά έδρανα. Και ενώ ο γραμματέας της ΝΔ φώναζε στον πρωθυπουργό (χωρίς να ακούγεται από τα μικρόφωνα τι έλεγε στον πρωθυπουργό), ο Αλέξης Τσίπρας τον κάλεσε να… κάτσει κάτω. Κι ας μην είχε σηκωθεί ποτέ…

«Κάτσε κάτω. Κάτσε κάτω» του είπε αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν σταματούσε.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ένταση και με Βούτση

Τότε, παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Κάντε ησυχία. Κύριε Αυγενάκη, αυτά τα οποία λέτε, δεν γράφονται στα πρακτικά. Δεν θα κάνετε έτσι. Αν θέλετε κάντε δηλώσεις στον Τύπο έξω και στα κανάλια. Όχι εδώ μέσα και με τέτοιο τρόπο. Καταλάβατε; Το θράσος αρκετό».

Φωτογραφία Eurokinissi

«Ο κ. Αυγενάκης έχει χάσει τη ψυχραιμία του είναι λογικό. Δεν χρειάζεται να χάνει την ψυχραιμία του γιατί έχει τη σθεναρή στήριξη του αρχηγού του κόμματός του. Οπότε μην με κατηγορείτε διαρκώς. Έχετε στήριξη. Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης παρέχει αυτή τη στήριξη. Που τον κρατάει κ. Αυγενάκης και δεν του ζητάει εξηγήσεις;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το απόσπασμα από την ένταση

Λευτέρης Αυγενάκης: Συκοφαντίες και αθλιότητες

Στο μεταξύ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε συκοφαντίες και αθλιότητες τα όσα καταγγέλλονται για συναλλαγές του με κακοποιούς. Τόνισε πως η ΝΔ κινείται στο φως, με αισιοδοξία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο σκοτάδι, καλλιεργεί την παρακμή, το διαχωρισμό και κυρίως το μίσος.

Όπως είπε, όλοι οι βουλευτές δέχονται καθημερινά εκατοντάδες τηλέφωνα, συνομιλούν και συναντούν εκατοντάδες κόσμο ανά την Ελλάδα, ακούν παράπονα, προσδοκίες, διαφωνίες και δέχονται, λογικά, και παράλογα αιτήματα.

Αλέξης Τσίπρας Λευτέρης Αυγενάκης Βουλή
Φωτογραφία Eurokinissi

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως του ζητήθηκε να συνδράμει σε ένα θέμα που είχε να κάνει με την παράταση μιας ιδιωτικής μίσθωσης και μέχρι εκεί. «Είναι βέβαιο ότι δεν γνώριζα, αλλά και σήμερα δεν γνωρίζω, αν και με ποιο τρόπο εμπλέκεται με τη Δικαιοσύνη, αν έχει καταδικαστεί ή όχι για παράνομες πράξεις, παρά τα όσα γράφονται, τα οποία πολλές φορές και δεν ευσταθούν. Αυτά είναι απολύτως συκοφαντικά». Έκανε δε λόγο για παρακρατικές μεθόδους.

Πυρά κατά Μαξίμου

Επέλυσε δε και επίθεση στην εφημερίδα Documento που ανέδειξε το θέμα, κατηγορώντας την πως καθοδηγείται από το Μέγαρο Μαξίμου και πως έχει επιτεθεί με αλλεπάλληλα συκοφαντικά δημοσιεύματα -πρώτ’ απ’ όλα- στον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο Λευτέρης Αυγενάλης επανέλαβε πως έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και πως θα φτάσει μέχρι τέλους, χαρακτηρίζοντας εξόχως συκοφαντικά τα όσα γράφονται για διαπλοκή, ρουσφέτια με ποινικούς, απαγωγές, εκβιασμούς.

«Δηλαδή με κατηγορεί ο κ. Βαξεβάνης στο επτασέλιδο “αφιέρωμά” του ότι συναλλάχτηκα με έναν μεγάλο κακοποιό για να πάρω ένα πουκάμισο. Δηλαδή εάν πράγματι βρισκόμουν σε εγκληματικά κυκλώματα όπως με κατηγορεί ο κ. Βαξεβάνης θα ζητούσα ένα πουκάμισο; Και σας λέω ότι όποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει 7 σελίδες, όχι μία και δύο, κατάλαβε το μέγεθος της συκοφαντίας.

Η αθλιότητα και αναλήθεια είναι ότι ο κ. Βαξεβάνης συνδέει το πρόσωπό μου -με αφορμή μία συνομιλία μου δευτερολέπτων για άσχετο θέμα, χωρίς καμία διάσταση παρανομίας- με πρωταγωνιστικό ρόλο, σε βαριές ποινικές υποθέσεις. Είναι αυτό που λέει ο ποιητής “για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη”» κατέληξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις