Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αγριεμένος ο Μαρκογιαννάκης: Δεν θα επιτρέψω να γίνει ρινγκ η προανακριτική

Αγριεμένος ο Μαρκογιαννάκης: Δεν θα επιτρέψω να γίνει ρινγκ η προανακριτική

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει να μετατραπεί σε ρινγκ η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την λίστα Λαγκάρντ, δηλώνει ο προταθείς ως Πρόεδρος της, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι θα προσπαθήσει αύριο να συγκροτηθεί σε σώμα.

«Ακούω ότι το “α” κόμμα θα προτείνει τον έναν βουλευτή, το “β” κόμμα τον τάδε βουλευτή. Έχουν σκοπό να κάνουν την επιτροπή πεδίο πάλης; Ρινγκ; Δεν γίνεται αυτό. Εδώ πάμε να δουλέψουμε. Έχω αποδείξει ότι εφαρμόζω τον κανονισμό και θα τον εφαρμόσω κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω τα μόνα σχόλια που θα ακούγονται να είναι ποιος έβρισε ποιον, ή ποιος φώναζε περισσότερο. Όσοι έρχονται με άγριες διαθέσεις, θα τους μείνουν οι διαθέσεις μόνο».

Η σύνθεση της προανακριτικής θα οριστικοποιηθεί εντος της ημέρας.

Σήμερα, όλα τα κόμματα θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και, αύριο, η Προκαταρκτική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει για να ασχοληθεί με διαδικαστικά θέματα.

Από τη ΝΔ, θα συμμετέχουν πέντε βουλευτές και, εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και η Κατερίνα Κουτσογιαννακοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- πάντα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Χρήστο Κοντονή, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με δύο, τους Παναγιώτη Ρήγα και Δημήτρη Σαλτούρο.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, θα εκπροσωπούνται από ένα βουλευτή. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναμένεται να είναι ο Βασίλης Καπερνάρος, από τη Χρυσή Αυγή, ο Μιχάλης Αρβανίτης, από τη ΔΗΜΑΡ, ο Βασίλης Οικονόμου, από το ΚΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας ενώ θα συμμετέχει και ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους, που κατά πληροφορίες, θα είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, δύο είναι οι κατηγορίες για τις οποίες ζητείται η άσκηση δίωξης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου: νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος, με ταυτόχρονη ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Η διαδικασία της Επιτροπής καλύπτεται από μυστικότητα, καθώς έχει όλες τις αρμοδιότητες εισαγγελέα πλημμελειοδικών όταν διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

Το ενδεχόμενο να δίνονται τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις, θα εξεταστεί από την Επιτροπή και θα αποφασίσει η πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταθέτει σήμερα για τη λίστα Λαγκάρντ η συνεργάτης του Ι. Διώτη

Εξηγήσεις από το Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ ζητούν Παππάς και Σκουρλέτης

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε