Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Άγριος καβγάς Παπανδρέου – Λοβέρδου για την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Άγριος καβγάς Παπανδρέου – Λοβέρδου για την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου οτι ως μέλος της κυβέρνησης διαφωνούσε με την ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μιλώντας στην εκπομπή “Η άλλη όψη” της ΝΕΤ, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: “Έλεγα στον κ. Παπανδρέου και στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν πρέπει να προσφύγουμε στους Αμερικανούς, στο ΔΝΤ. Όχι στο ΔΝΤ. Και μου απαντούσαν: γιατί όχι στο ΔΝΤ; Εγώ έλεγα ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή ήταν το ασφαλέστερο καταφύγιο”.

Στις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, απάντησε με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος του… υπενθυμίζει ότι ήταν μέλος της κυβέρνησης, όταν η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ.

(Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ)

Ανταπαντώντας ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει: “ Δεν καταλαβαίνω, γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010. Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Αν. Λοβέρδος ανταπαντώντας σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κ. Παπανδρέου στο οποίο –μεταξύ άλλων- σημειωνόταν ότι ο κ. Λοβέρδος «θυμήθηκε να αποποιηθεί τον αγώνα μας» τώρα που «η πολιτική μας δικαιώνεται» από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι υιοθέτησαν σήμερα όσα «πολεμούσαν λυσσαλέα και απέρριπταν».

Είναι φανερό ότι από την εν λόγω ανακοίνωση η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία σημείωσε ο κ. Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός ο οποίος χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την ανακοίνωση, κάλεσε τους συντάκτες της να καταλάβουν πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος και υποστήριξε εκ νέου, ότι πριν την απόφαση (για συμμετοχή του ΔΝΤ) «είχαν προηγηθεί συζητήσεις, εντός αρμοδίων οργάνων στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ.. Ορισμένοι Υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε. Η συνέχεια είναι γνωστή και είμαι από αυτούς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την στήριξη της χώρας και των πολιτών της. Προσωπικά για αυτόν τον αγώνα έχω υποστεί τα πάνδεινα. Οι κηπουροί κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος”.

Στη συνέντευξη του στη ΝΕΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε οτι ο ίδιος και ο ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου διαφώνησαν με την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό. Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο να εντάξουν ούτως ή άλλως τη χώρα στο ΔΝΤ, όπως και το έπραξαν, ενώ ευθύνες ρίχνει και στη Λούκα Κατσέλη.

Η Λούκα Κατσέλη χαρακτηρίζει ψευδή τον ισχυρισμό του κ. Λοβέρδου. “Ουδέν ψευδέστερον! Λυπάμαι ειλικρινά! Δεν υπάρχει στη ζωή και στην πολιτική τίποτε χειρότερο από κάποιον που παραποιεί την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος” αναφέρει και συνεχίζει: “Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς  καμιά  επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια πολιτική που όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση» .

Διαβάστε
Γιώργος σε Λοβέρδο: “Ήσουν μέλος της κυβέρνησης που αποφάσισε να μπούμε στο ΔΝΤ”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε