Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγριος “καυγάς” Κυριάκου Μητσοτάκη με ΔΑΚΕ

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα «προφανώς ή δεν κατάλαβαν αυτό που είπα ή θέλουν να προστατεύουν όλους εκείνους που διορίστηκαν στο Δημόσιο Τομέα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια».

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα έδωσε με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε νωρίτερα από τους συνδικαλιστές για τις απόψεις του περί εφεδρείας όσων προσλήφθηκαν στο Δημόσιο μετά το 1994 εκτός ΑΣΕΠ.

Σε σημερινή του δήλωση ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του από την ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, και διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας όλοι οι προσληφθέντες στο Δημόσιο μετά το 1994, αλλά αυτοί «που μπήκαν στο δημόσιο από το “παράθυρο” εκτός ΑΣΕΠ».

Επισήμανε ότι ανέμενε από τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα «για να είναι συνεπής και προς το όνομά της, να αγωνίζεται πρωτίστως για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανεργία και τις μειώσεις μισθών» και κατέληξε: «Αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα ήταν μέχρι πρόσφατα αρχισυνδικαλιστής στον κρατικοδίαιτο ΟΣΕ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε