Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άγριος καυγάς με φωνές στο υπουργικό – “Είσαι αλαζόνας” είπε ο Βενιζέλος σε Παπακωνσταντίνου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου προσπαθούσε σε ρόλο πυροσβέστη να ηρεμήσει το κλίμα και να ρίξει τους τόνους.

Η λέξη συναίνεση έλειπε από το υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο έγινε σε δραματικούς τόνους και στιγματίστηκε από τον άγριο καυγά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έδειχνε έξαλλος με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Βενιζέλος σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα αποκάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου αλλαζόνα και συνέχισε λέγοντάς του: “δεν έχεις κάνει ποτέ αυτοκριτική, που έχουμε φθάσει σε μία δημοσιονομική κατοχή”.

Σε αυτή την φραστική επίθεση ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν απάντησε και παρέμεινε ψύχραιμος για να παρέμβει ο πρωθυπουργός ζητώντας να χαμηλώσουν οι τόνοι, ενώ προσπάθησε να ηρεμήσει και τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος έδειχνε εκτός εαυτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt σε κάθε αναφορά που έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος απαντούσε έντονα και με φανερή κριτική διάθεση. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν μόνος του και είχε στο πλευρό του, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος επίσης άσκησε κριτική στον κ. Παπακωνσταντίνου γιατί όπως ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει επεξεργαστεί ακόμα τις προτάσεις των υπουργείων για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Παπανδρέου: “Το πατριωτικό καθήκον δεν συγχωρεί την λιγοψυχία

 Eίναι ένα από τα πιο κρίσιμα υπουργικά συμβούλια των τελευταίων ετών κυρίως λόγω της οικονομικής συγκυρίας αλλά και γιατί πρέπει να ληφθούν επειγόντως αποφάσεις. Τον τόνο έδωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας στην εισήγησή του μεταξύ άλλων: “Η μάχη συνεχίζεται και το πατριωτικό καθήκον δεν συγχωρεί την λιγοψυχία. ‘Οπως και πέρυσι έτσι και τώρα, παίρνουμε τις αποφάσεις εκείνες που χρειάζονται για να αποτρέψουμε οριστικά τον κίνδυνο να αλλάξουμε την χώρα.”

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας η οποία ανέφερε οτι λεφτά υπάρχουν αλλά… μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη ζήτησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρέμβαση του κ. Καστανίδη, ο οποίος αναρωτήθηκε αν αγγίξουμε θέματα εθνικής κυριαρχίας ή συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα φτάνει η εξουσιοδότηση που έχουμε από το λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομοβροντία αποκρατικοποιήσεων με πρώτο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Νέα καταιγίδα φόρων

Εθελουσία έξοδος από το Δημόσιο με … πλαφόν μισθού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε