Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Άγριος καυγάς Βάσως Παπανδρέου και Φίλιππου Σαχινίδη

Άγριος καυγάς Βάσως Παπανδρέου και Φίλιππου Σαχινίδη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δέχεται πυρά κυβερνητικών βουλευτών στη Βουλή.

Μετά τον Χρήστο Παπουτσή, σήμερα ο κ. Σαχινίδις ήρθε αντιμέτωπος με την Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Βάσω Παπανδρέου. 

Αφορμή στάθηκε διάταξη που κατέθεσε για τις συμβάσεις που συνάπτει η Ελλάδα με τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Στήριξης και προβλέπει πως αυτές θα κυρώνονται από τη Βουλή μόνο στην περίπτωση που πρόκειται η χώρα μας να δανείσει άλλη χώρα, κι όχι όταν πρόκειται αυτή να λάβει οικονομική βοήθεια. 

Η κ. Παπανδρέου διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζήτησε από τον κ. Σαχινίδη να την πάρει πίσω και όταν θα την ξαναφέρει να μην είναι… τόσι δυσνόητη. Μάλιστα απείλησε ότι θα την παραπέμψει στην Ολομέλεια και δεν θα δεχτεί να γίνει ψηφοφορία στην Επιτροπή στην οποία είναι Πρόεδρος. 

«Τι είναι αυτά που λέτε; Θα ακυρώσετε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης;» αντέδρασε ο υφυπουργός Οικονομικών, επιμένοντας πως η διάταξη είναι απολύτως κατανοητή. 

Η κ. Παπανδρέου τελικά έκανε πίσω, η Κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε τη διάταξη, μα όταν βγήκαν έξω από την αίθουσα, αυτόπτες μάρτυρες «καταθέτουν» ότι την άκουσαν να λέει στον κ. Σαχινίδη, στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου: «Τι είναι αυτά που κάνεις παιδάκι μου; Εκθέτεις την Κυβέρνηση!». 

Στην περίπτωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή, ο υφυπουργός είχε θέσει στην Κυβέρνηση την παραίτηση του. Λέτε να κάνει και σήμερα το ίδιο; 

Πάντως όταν ερωτήθη σχετικά από τους δημοσιογράφους κράτησε χαμηλούς τόνους και απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά…! 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε