Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αίρεται η ασυλία της Ντ.Μπακογιάννη – Τι δήλωσε η ίδια

Αίρεται η ασυλία της Ντ.Μπακογιάννη – Τι δήλωσε η ίδια

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής και τυπικά η Ολομέλεια θα επικυρώσει την εισήγηση. Εισηγήθηκε αρνητικά για την άρση της ασυλίας του Δ. Παπαδημούλη.

Η κα Μπακογιάννη δήλωσε:

“Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την υπόθεση αυτή ζήτησα την συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της επιτροπής προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και α οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής. Δεν θέλω να μείνει καμιά σκια για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για να με πλήξουν.”

Tο θέμα για το οποίο η ίδια η κα Μπακογιάννη ζήτησε άρση της ασυλίας της είναι η υπόθεση του 1 εκατ. δολαρίων, ποσό που δε δήλωσε στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (χρήση του 2010) ο Ισίδωρος Κούβελος, (υπόχρεος ως σύζυγος πολιτικού προσώπου).

Θυμίζουμε πως ο εισαγγελέας έχει προτείνει την παραπομπή σε δίκη του επιχειρηματία και συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου για κακούργημα, αναφορικά με την υπόθεση.

Την αποκάλυψη για το 1 εκατ. δολάρια είχε κάνει ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Το θέμα για το οποίο ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας αλλά τελικά η εισήγηση ήταν αρνητική είναι η μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του η Τζούλια Αλεξανδράτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας; – Την παραπομπή του Ι. Κούβελου ζητά ο Εισαγγελέας Εφετών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε