Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αισιοδοξία Παπανδρέου για την ελληνική οικονομία

Αισιοδοξία Παπανδρέου για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξος για την Ελλάδα και την Ευρώπη ήταν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε σύντομη αναφορά που έκανε στο θέμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου.

 Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για προκλήσεις που έχουν μπροστά τους η Ελλάδα και η Ευρώπη, στην οποία υπάρχουν σημαντικές διεργασίες αυτή την περίοδο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή, που θα καταλήξουν.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι πλέον παρούσα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και από «μοναδικό πρόβλημα» της Ευρώπης, είναι σήμερα «ενεργό μέρος της λύσης» με τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση και τις πολιτικές που εφάρμοσε.

Η πορεία αυτή θα συνεχιστεί, πρόσθεσε και τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για την κατάληξή της, διότι, όπως είπε, η αισιοδοξία του «προκύπτει από το γεγονός ότι και έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας, είμαστε αξιόπιστοι και είμαστε παντού παρόντες».

Και αναφερόμενος σε όσα εξελίσσονται στην Ευρώπη τόνισε ότι όσο η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, τόσο θα πιάνουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων και «θα πολλαπλασιάζονται τα καλά νέα».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι «τα πρώτα θετικά αποτελέσματα» της προσπάθειας της κυβέρνησης και των πολιτών «είναι ορατά και επιβεβαιώνουν την ορθότητα των δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων που λάβαμε». Παρατήρησε, ωστόσο, μια αδυναμία στο επικοινωνιακό σκέλος, τονίζοντας ότι αυτά τα θετικά αποτελέσματα «δεν έχουν γίνει, ακόμα, κτήμα των πολιτών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε