Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για την 6η δόση – Ίσως την άλλη εβδομάδα η έκθεση της τρόικας

Το περαιτέρω “κούρεμα” του ελληνικού χρέους τέθηκε επί τάπητος, αλλά δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η σχετική έκθεση της τρόικας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πάντως, ο κ. Γιούνκερ πέρα από την έκτη δόση, δήλωσε αισιόδοξος και για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, αλλά και την έκβαση των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων που θα κορυφωθούν με τη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο κ. Γιούνκερ ερωτηθείς για ενδεχόμενο περαιτέρω κουρέματος στα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι υπό συζήτηση,αλλά δεν θέλει να κάνει εικασίες.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες είχε κακοδιαχειριστεί στο παρελθόν. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αλλαγές, όσο επώδυνες και να είναι», διεμήνυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί από την τρόικα.

«Ενώνω τη φωνή μου με αυτές που μιλούν για ευρωπαϊκή λύση» είπε ο πρωθυπουργός σε σύντομη δήλωση του μετά τη συνάντηση με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελείωσε η συνάντηση Παπανδρέου – Ρομπάι – Αποφασίζεται το… μήκος του κουρέματος;

Ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε επισήμως πως πάμε για ”κούρεμα”

Συνάντηση Παπανδρέου-Ομπάμα; – Απίστευτο παρασκήνιο πίσω απ’ το “κούρεμα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε