Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αίτημα για άνοιγμα “ιερών” λογαριασμών του Βατοπεδίου

ΦΩTO EUROKINISSI
ΦΩTO EUROKINISSI

Αποφάσισαν να ζητήσουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής Βατοπεδίου.

Ξεκίνησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου η διερεύνηση της ανταλλαγής των φιλέτων του ελληνικού δημοσίου με τον ηγούμενο Εφραίμ. 

Τα μέλη της Επιτροπής, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αποφάσισαν ομόφωνα, να ζητήσουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, των δανειακών συμβάσεων και των χρηματιστηριακών συναλλαγών για την περίοδο 1998 – 2008 της Μονής Βατοπεδίου, του ηγούμενου Εφραίμ, και των καλογέρων Αρσένιου, Αναστάσιου και Ευδόκιμου, όπως επίσης και off-shore εταιρειών που είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο όπως της «Μαντέους», της «Ρασαντέλ», των εταιρειών του «ομίλου Πάπιστα» κ.α. 

Η Εξεταστική θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη με την κατάθεση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Τζεφεράκου, του Αντιπροέδρου κ. Αναστασόπουλου και τριών μελών, για το θέμα της επανάκτησης από το ελληνικό δημόσιο των φιλέτων που ανταλλάχτηκαν με τη Μονή Βατοπεδίου. 

Την Τετάρτη, το κατώφλι της Εξεταστικής θα περάσουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Σταθόπουλος, με την ιδιότητα του νομικού που έχει επεξεργαστεί μελέτη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Βατοπεδίου, όπως και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε