Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αίτημα για κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αίτημα για κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την κλήτευση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αίτημα στο οποίο συμφωνεί και η ΝΔ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέβαλλε το σχετικό αίτημα, επισημαίνοντας πως η Επιτροπή πρέπει να καλέσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ώστε τα μέλη της να έχουν τη δυνατότητα να του υποβάλλουν ερωτήματα σχετικά με τα όσα ο ίδιος αναφέρει στο πρόσφατο βιβλίο του.

Η πρόταση παρά την πρώτη αρνητική θέση της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί και από τα 2/5 των μελών της επιτροπής ώστε να λάβει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Ο κ Βενιζέλος υποστήριξε πως «όλα όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης αφορούν ένα μείζον συνταγματικό θεσμό που είναι η διακυβέρνηση της χώρα», «επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση και έχουν καταλάβει κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο» και εξέφρασε την άποψη ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποτελεί το αρμόδιο όργανο ώστε να γίνει αυτή η κρίσιμη συζήτηση  «για το τρόπο που η χώρα πέρασε ξυστά από την καταστροφή και απο τον εφιάλτη».

Η πρόεδρος της Τασία Χριστοδουλοπούλου αφού υπενθύμισε ότι για τον Σεπτέμβριο έχει αποφασιστεί να κληθεί ο Πάνος Καμμένος και επανέλαβε την άποψή ότι η Αντιπολίτευση χρησιμοποιεί για επικοινωνιακούς σκοπούς την Επιτροπή.

Μάλιστα είπε στον κ. Βενιζέλο ότι “δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στα όσα γράφει ο Βαρουφάκης”. Και ακολούθησε η εξήσς στιχομυθία:

– Βαγγέλης Βενιζέλος: Εγώ δεν δίνω αξιοπιστία. Ο Τσίπρας έδινε.
– Τασία Χριστοδουλοπούλου: Περσινά ξυνά σταφύλια.

Η απόφαση για την κλήση ή μη του κ. Βαρουφάκη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε