Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Άκαρπη η συνάντηση – Προς απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εξετάζουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας είχε την Πέμπτη διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία των δασκάλων και των καθηγητών προκειμένου να τους παρουσιάσει το νέο σχέδιο νόμου για την Παιδεία.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Μπράτης, δήλωσε ότι για τους δασκάλους είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα της μη αλλαγής του τρόπου πρόσληψης. «Δεν μπορεί να αλλάζει το καθεστώς των προσλήψεων 4 φορές τα τελευταία χρόνια» είπε. Πάντως, αφού δοθούν λεπτομέρειες του σχεδίου νόμου, θα υπάρξει και νέα συνάντηση, καθώς η υπουργός ζήτησε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

«Δεν πήραμε θετικές απαντήσεις. Συνεδριάζουμε αύριο», ήταν η δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ, Δημήτρη Πεπέ. Οι δάσκαλοι θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να καθορίσουν -όπως λένε- απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, επισήμανε ότι το νέο σχολείο αφορά σε αλλαγές στα προγράμματα και τις υποδομές. Οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρωταγωνιστές αλλά «πρώτα ο μαθητής». Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας.

Την ίδια ώρα έξω από το υπουργείο διαδήλωναν εναντίον της αλλαγής του τρόπου διορισμού αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε