Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άκερμαν: «Να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη»

ΦΩΤΟ REUTERS

Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ είπε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, σε μια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή.

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «είναι μία λύση, την οποία δεν θα πρέπει να σκέφτεται κανείς. Πρόκειται για ένα εντελώς δραματικό αποτέλεσμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ», είπε ο Γερμανός τραπεζίτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD.

Όπως πρόσθεσε, το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από τη ζωνη του ευρώ θα είναι μοιραίες επιπτώσεις για το οικονομικό και ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος, ότι σύντομα θα σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση, η οποία θα δώσει τέλος στην κρίση, υιοθετώντας τη Συμφωνία των Βρυξελλών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρεντέρ. «Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν “καταστροφική” τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο Βέλγος υπουργός στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Radio France International.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελεσίγραφο Ρεν για κυβέρνηση σωτηρίας σήμερα

Το κρυφό σχέδιο του Γιώργου – Κυβέρνηση συνεργασίας και μετά εκλογές;

Εντολή Σαρκοζί: ούτε cent στην Ελλάδα χωρίς συμφωνία!

“Οι οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου υπεύθυνες για την καταστροφή της Ελλάδας

Ποιες είναι οι άμεσες εκκρεμότητες της Ελλάδας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε