Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακούει κανένας;

Ακούει κανένας;

Παράλληλοι μονόλογοι και συζητήσεις άνευ ουσίας … δεν είναι και ό,τι πιο σπάνιο, ωστόσο το φαινόμενο πλέον η άγνοια και η έλλειψη επιχειρημάτων

ενοχλεί και τους ίδιους τους υποψήφιους που συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει διάθεση για επί της ουσίας διάλογο σε κρίσιμα ζητήματα.
Μόνο ανησυχία προκαλεί, λέει ο υποψήφιος της Δράσης στη Β΄Αθήνας Θεόδωρος Θεοχάρης, ότι σε ζητήματα όπως το κράτος δικαίου οι συζήτηση περιστρέφεται γύρω από κλισέ και προκαταλήψεις ατόμων που είτε αγνοούν την ίδια την έννοια του κράτους δικαίου ή ακόμη χειρότερα είναι εγκλωβισμένοι σε συμφέροντα

“Το κράτος δικαίου είναι αξίωμα και θεμελιώδης συνταγματική αρχή και όχι έννοια, η οποία επιδέχεται πολιτική, κοινωνιολογική και συναισθηματική ερμηνεία. Πώς είναι δυνατόν να εφαρμόσουμε κράτος δικαίου αν δεν γνωρίζουμε τι είναι;” σχολιάζει ο κ. Θεοχάρης και τονίζει πως και οι πολίτες όμως πρέπει να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν αυτή τη γνώση. Η εντολή του Πλάτωνα να μην συλλογίζεται τον εαυτό του (και ο διοικητής και ο πολίτης) αλλά την Πολιτεία (στο σύνολο της και όχι μόνο ένα μέρος), τα λέει όλα. Οι σοφοί έχουν ορίσει το κράτος δικαίου και μάλιστα με πολύ λίγα λόγια.

“Κανένας να μην είναι πάνω από τον Νόμο, οι τρεις Εξουσίες να είναι διακριτές και ανεξάρτητες και ο Άνθρωπος να είναι ελεύθερος … ας ξεκινήσουμε από εδώ. Ακούει κανένας;” τονίζει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:
Σ. Μάνος: 700 ευρώ σύνταξη για όλους τους Έλληνες από 67 ετών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε