Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Άκουσαν εσωκομματικό “εξάψαλμο” για τα κλειστά επαγγέλματα

Άκουσαν εσωκομματικό “εξάψαλμο” για τα κλειστά επαγγέλματα

Τα άκουσε και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για τον τρόπο που ανοίγει τα κλειστά επαγγέλματα, κατά την επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Το χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο κυβερνητικός βουλευτής, Νάσος Αλευράς ο οποίος σημείωσε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να το κάνει με γενναιότερο τρόπο σε ορισμένες περιπτώσεις. “Να ανοίξουμε τα επαγγέλματα με τρόπο οργανωτικό και σωστό, χωρίς να συντηρούμε προνόμια”, κατέληξε ο κ. Αλευράς. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Έλενα Παναρίτη, η οποία τόνισε πως το άνοιγμα των επαγγελμάτων να είναι πιο καθαρό και δίκαιο.

Ο κ. Σπηλιώπουλος από πλευράς ΠΑΣΟΚ τόνισε συγκεκριμένα ότι “ακούμε για πλήρη απελευθέρωση των πάντων, νεοφιλελευθεροποίηση των πάντων. Όχι να γίνουμε το πειραματόζωο της Ευρώπης. Δεν θα ωφελήσει τους νέους η απελευθέρωση αλλά θα τους βλάψει”.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στο άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών χαρακτηρίζοντάς το κατ΄ευφημισόν άνοιγμα, ενώ ο κ. Μεργέλης έκανε λόγο για κραυγαλέα προνόμια σε κάποια επαγγέλματα που διατηρούνται στο νομοσχέδιο, όπως εκείνο των γιατρών και των φαρμακοποιών.

Τέλος, ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε ότι διατηρούνται προστατευόμενες επαγγελματικές ομάδες με εγγυημένο εισόδημα, όταν σε άλλους “κόβουμε μισθούς και συντάξεις”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε