weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Αλ.Παπαρήγα: «Η πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ είναι μπλόφα»

Αλ.Παπαρήγα: «Η πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ είναι μπλόφα» | Newsit.gr

Παράλληλα έκανε έκκληση σε όλα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα να ψηφίσουν ΚΚΕ ακόμη κι αν δεν συμφωνούν με όλες τις θέσεις του κόμματος, προειδοποιώντας ότι στις 7 Μαΐου το ΚΚΕ «δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια».
 
«Κάθε μέρα ο εργαζόμενος λαός, ο άνεργος, ο συνταξιούχος ακούει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης. Από τα άλλα κόμματα ακούει ότι τώρα υπάρχει η ευκαιρία να σχηματισθεί μια κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων, μια κυβέρνηση της αριστεράς, που θα διαπραγματευθεί μέσα στα όργανα της ΕΕ. Επιστρατεύθηκαν μάλιστα ψεύτικα επιχειρήματα για το μπόνους των 50 εδρών και τις μονοεδρικές», είπε η κ. Παπαρήγα.
Αναφερόμενη στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, ότι «αν σχηματισθεί μια δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μια κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με την κορυφή του παγόβουνου και όχι το ίδιο το παγόβουνο, κυβέρνηση ευκαιριακής σύνθεσης, ο λαός θα ζήσει δραματική εμπειρία. Τις πρώτες κρίσιμες μέρες θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας πότε θα γυρίσει από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός με πολλές νέες εσωτερικές δεσμεύσεις, που τάχα θα διαπραγματευτεί την αναβολή της δόσης των δανείων για ένα ή δύο χρόνια. Η αναμονή θα μετατραπεί γρήγορα σε μια πρωτοφανή απογοήτευση, σε μια τυφλή αγανάκτηση, που θα φέρει το κίνημα βήματα πίσω, σε μια κρίσιμη περίοδο που χρειάζεται ένα άλμα μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση με άλλα πρόσωπα δεν θα είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνη από τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει».
 
«Η πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ είναι μπλόφα, προεκλογική πρόταση εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή υποκλοπή ελπίδων», είπε χαρακτηριστικά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία, μια συνεργασία και με άλλες δανεικές ψήφους, έχει στόχο το ΚΚΕ να διαγράψει θέσεις του ώστε «να γίνουμε πολύ χρήσιμοι, για να ανακοπεί το λαϊκό κίνημα, για να έχει αυτή η κυβέρνηση λυμένα τα χέρια να συμβιβάζεται και να υποτάσσεται στις Βρυξέλες, στην Ουάσιγκτον, να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες μέσα στην Ελλάδα πρωτίστως».

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε μάλιστα προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού», καθώς κάλεσε χτες από τα Γιάννενα, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ την Δευτέρα 7 Μάη να ανατρέψουν τις αποφάσεις του κόμματος. «Από το 1968 περιμένουν να πάρουν την ρεβάνς, και πιο δυνατά από το 1991-92. Να μεταλλαχθεί το ΚΚΕ ή να αφανισθεί, ώστε να έχουν όλοι τους λυμένα τα χέρια για αντιλαϊκές συμπράξεις, συμμαχίες τόσο μέσα στο κίνημα όσο και στη διακυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.
 
Η ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος εξαπέλυσε επίσης δριμύ κατηγορώ κατά της ΕΕ και της συμμετοχής της Ελλάδας σ’ αυτήν από την οποία «ωφελούνται αποκλειστικά τα μονοπώλια» και με σταθμό για την «αρπαγή των λαϊκών κατακτήσεων» τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.
«Βρήκαν την ευκαιρία τότε να περάσουν μια συνθήκη χωρίς την απαιτούμενη λαϊκή αντίσταση, καθώς το εργατικό κίνημα βρέθηκε σε υποχώρηση, ενώ προχωρούσε η καπιταλιστική παλινόρθωση στις σοσιαλιστικές χώρες. Σ΄αυτό το έδαφος, βγήκαν στην επιφάνεια τα κόμματα νοσταλγοί του Χίτλερ, του φασισμού, με πρόσχημα το υπαρκτό μεταναστευτικό πρόβλημα που δημιούργησε η ΕΕ και η Ελλάδα ως χώρα που στήριξε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη ληστεία των λαών», ανέφερε και υπενθύμισε ότι «το ΚΚΕ μόνο του, πριν ακόμα φανούν τα σύννεφα στον ορίζοντα, προέβλεπε, προειδοποίησε, όταν τα άλλα κόμματα ταύτιζαν την ΕΕ με την ασφάλεια και την ευημερία».
 
Αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο εκλογής του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, λέγοντας ότι «δεν θα σώσει τον γαλλικό λαό ούτε βεβαίως τους λαούς της Ευρώπης» και σημείωσε ότι «λίγες μέρες πριν τις εκλογές, οι επίδοξοι κατά φαντασία πρωθυπουργοί λένε ότι για να υπάρξουν θετικές αλλαγές στην Ελλάδα και ανατροπή των συμφωνιών, πρέπει να γίνουν αλλαγές και στα άλλα κράτη της ΕΕ, να έλθει τάχατες παντού η αριστερά στην εξουσία».
«Θέλουν να έχουν ελεύθερα τα χέρια ώστε την μια να λένε ότι θα καταργήσουν το Μνημόνιο, την άλλη να μιλάνε για διαπραγμάτευση, την μια να λένε αριστερή κυβέρνηση και την άλλη να λένε αντιμνημονιακή κυβέρνηση, πράγμα που οδηγεί σε καιροσκοπικές και επικίνδυνες συμμαχίες. Από την μια να λένε ότι δεν αναγνωρίζουν το χρέος και από την άλλη να παραπέμπουν σε ατέρμονες διαδικασίες για να δούμε πόσο μέρος του χρέους είναι νόμιμο και πόσο όχι. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», είπε η κ. Παπαρήγα.
 
Αναφερόμενη στην επόμενη των εκλογών υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια στις 7 του Μάη όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί. Δεν θα είμαστε απλοί θεατές και παρατηρητές περιμένοντας να απογοητευθεί ο λαός και να βγάλει διδάγματα από το πικρό μάθημα. Εμείς θα είμαστε στην μοναδική πλειοψηφία που θα υπάρχει, στην λαϊκή πλειοψηφία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μη χάσει και άλλα ο λαός, να μη τα χάσει όλα».

«Ποια κυβέρνηση», αναρωτήθηκε, «από όλες αυτές που προτείνονται, θα υποχρεώσει τα μονοπώλια σε όλους τους κλάδους να καταργήσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς πείνας, τις ατομικές συμβάσεις με τον τρομοκρατημένο εργάτη και υπάλληλο μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας; Ποιος θα υποχρεώσει την επιστροφή των κουρεμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, των νοσοκομείων, των ομολογιούχων που εμπιστεύθηκαν σε κρατικά ομόλογα την αποταμίευσή τους;
 
Πώς θα διασφαλισθεί ο μικροπαραγωγός αγρότης να γλυτώσει από το ακριβό ρεύμα, τα ακριβά λιπάσματα και γενικά τα καλλιεργητικά εφόδια, πώς θα του εξασφαλίζεται να πωλείται η παραγωγή του, να του δίνει ένα καλό εισόδημα και την ίδια ώρα να μη αγοράζει ακριβά ο εργαζόμενος ως καταναλωτής;»
Αναρωτήθηκε επίσης ποιός θα καταργήσει τη λίστα των υποχρεωτικών ιδιωτικοποιήσεων που αφορούν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα.Τις επιχειρήσεις ύδρευσης. Τις υποδομές ενέργειας.Τις Τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία. Τις επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα. Την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τη Δωδώνη, την ΕΛΒΙΖ, τη ΣΕΚΑΠ. Τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, τη Λάρκο. Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Φιλέτα γης, θαλάσσιες εκτάσεις.
 
Όλα τα κόμματα, από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν σήμερα στην πρώτη γραμμή τη μαγική γι αυτούς λέξη, ως καραμέλα, την λέξη Ανάπτυξη, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για να προσθέσει ότι κρύβουν από τον ελληνικό λαό, ότι οι καπιταλιστές επενδυτές, Έλληνες και ξένοι επενδύουν όχι εκεί που παράγονται προϊόντα χρήσιμα για το λαό, προϊόντα φθηνά, αλλά εκεί που βγάζουν γρήγορο κέρδος. Επενδύσεις θα γίνουν με όρους δουλεμπορίου, με όσο γίνεται ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με ευκαιριακό προσωπικό. Οι θέσεις εργασίας θα είναι πολύ λιγότερες από τις θέσεις της ανεργίας.
 
Η κ. Παπαρήγα έκανε επίσης εκτενή αναφορά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών διαφορών, στην ανάπτυξη του ενεργειακού πλούτου και στην ανακήρυξη της ΑΟΖ.
 
Ζήτησε «να εμποδιστεί κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε έναν πιθανό ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν και της Συρίας». Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα. Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Εργατική λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση του πλούτου, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, εργατικός λαϊκός έλεγχος από τα κάτω προς τα επάνω, είναι ο στόχος του ΚΚΕ, όταν κυριαρχήσει η εργατική λαϊκή εξουσία, είπε η κ. Παπαρήγα, συμπληρώνοντας ότι αυτό «δεν θα προκύψει σε μια μέρα, ούτε σε μια νύχτα».
 
«Το ΚΚΕ καλεί το λαό» δια της ΓΓ του «να δημιουργηθούν ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στους κλάδους στρατηγικής σημασίας όπως της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών, των μεταφορών, της εξόρυξης. Να κοινωνικοποιηθούν η γη, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν νέου τύπου παραγωγικοί συνεταιρισμοί» γιατί «μόνο η λαϊκή οικονομία μπορεί να εξαλείψει οριστικά την αναρχία της παραγωγής, τη ζούγκλα του ανταγωνισμού των μονοπωλιακών ομίλων για το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Μπορεί να αξιοποιήσει και να κατανείμει σε αυτήν την κατεύθυνση το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, εξαλείφοντας την ανεργία».
 
Πάνω απ’ όλα, είπε η κ. Παπαρήγα, η συνεισφορά του ΚΚΕ είναι να δώσει ώθηση στην λαϊκή αφύπνιση, στην λαϊκή οργάνωση και πρωτοβουλία. Την ανατροπή, την εργατική λαϊκή εξουσία θα την κατακτήσει ο πρωταγωνιστής λαός.
 
Όμως η επικείμενη εκλογική μάχη έχει την σημασία της, είπε κλείνοντας την ομιλία της. «Αν μείνει ανεκμετάλλευτη για το λαό, τότε την άλλη μέρα υπό πολύ χειρότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσει την θύελλα, τον πόλεμο που έρχεται. Πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη είναι μια σημαντική προϋπόθεση, δεν πρέπει να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία για το λαό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

#TAGS MM