Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλαβάνος: “Τομή για τη χώρα η επιστροφή στη δραχμή”

Αλαβάνος: “Τομή για τη χώρα η επιστροφή στη δραχμή”

«Έχουμε ένα νόμισμα που δεν μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανάπτυξης και του δανεισμού. Είναι η καταδίκη της Ελλάδας», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Είχε υποστηρίξει μάλιστα πως «αν είχαμε βγει από το ευρώ θα είχαμε άλλο κλίμα σήμερα», σημειώνοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα, και ότι, πολλές χώρες της ΕΕ που δεν μετέχουν στην ευρωζώνη είναι ακμαίες.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο μόνο με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο, ενώ, για τον ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι υπάρχει μεν κυβερνητική προοπτική γιαυτόν, αλλά το ζητούμενο είναι ποια πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει καθώς η παραμονή στην ευρωζώνη δεν θα φέρει πρόοδο στην Ελλάδα.

Για το ΚΚΕ είχε πει ότι είναι το κόμμα που έχει δικαιωθεί σε σχέση με την κριτική του για την ευρωζώνη αλλά «κλείστηκε στον εαυτό του και αρνείται να κάνει συνεργασία». Τέλος, για τη Χρυσή Αυγή είχε πει ότι είναι μια καθαρή απειλή απέναντι στις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές λειτουργίες και ότι θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Α.Αλαβάνος: Κατεπειγόντως στη δραχμή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε