Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: Δεύτερη ημέρα του… Greek comeback στις ΗΠΑ!

Αλέξης Τσίπρας
Φωτογραφία από Twitter / @PrimeministerGR

– Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ… day two!
– Γεμάτο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού
– Αλλεπάλληλες συναντήσεις με γεουσιαστές, βουλευτές και ομογενείς επιχειρηματίες
– Ποια είναι η ατζέντα και ποιοι οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης
– Όλα όσα έγιναν χθες και όλα όσα θα γίνουν σήμερα

Συνέχεια των επαφών περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα που έχει ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ. Συναντήσεις με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και ομογενειακές οργανώσεις. Ο πρωθυπουργός συμμετείχε χθες το βράδυ σε δείπνο εργασίας με επιχειρηματίες και επενδυτές.

Φουλ… οι μηχανές

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι πλούσιο: Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 9:00 το πρωί (17:00 ώρα Έλλάδος) με τον Γερουσιαστή Dick Durbin. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πρωινό εργασίας με τον Γερουσιαστή και στελέχη της Ομογένειας. Στις 11:15 (19:15 ώρα Ελλάδος) θα επισκεφθεί τα Cinespace Studios. Εκεί, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο τους Alex Pissios.

Για τις 17:30 (1:30 ώρας Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum.Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό. Τέλος, στις 19:30 (3:30 ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός θα έχει δείπνο εργασίας. Σε αυτό θα συμμετέχουν Ομοσπονδιακοί και Πολιτειακοί Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, αλλά και ομογενειακές οργανώσεις.

Τσίπρας
Φωτογραφία από Twitter / @PrimeministerGR

Αυτή είναι η ατζέντα των συνομιλιών στις ΗΠΑ

Οι συνομιλίες που θα έχει ο πρωθυπουργός θα έχουν φυσικά στο επίκεντρο την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα θα βασίζονται στους εξής άξονες:

– Η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

– Οι προοπτικές που παρουσιάζονται στο δρόμο προς την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

– Ο ρόλος της χώρας στις ευρωπαϊκές και τις περιφερειακές εξελίξεις.

– Η σημασία της ελληνικής ομογένειας στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Αυτές είναι οι βασικές θέσεις που θα μεταφέρει στους συνομιλητές του ο Έλληνας πρωθυπουργός. Θέσεις τις οποίες εξέφρασε και σε συνέντευξη του στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα Greek News. Στην οποία τόνισε πως «η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή». Αλλά και πως: «Η χώρα ανακτά ρόλο κλειδί στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις και βαδίζει με σταθερά βήματα σε τροχιά ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω μια σκληρή περίοδο που της κόστισε σε πολλούς τομείς, πέραν αυτού της οικονομίας».

Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ σημείωσε πως «η αυξανόμενη δυναμική της σχέσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχουμε με τις ΗΠΑ –ειδικά στην οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα/ασφάλεια– έχει καθοριστική σημασία», προσθέτοντας ότι με τον Πρόεδρο Τράμπ στην συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης στον Λευκό Οίκο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα αυτά τα ζητήματα.

Αλέξης Τσίπρας: Πρώτη συνάντηση με… επιτυχία

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές αποτυπώθηκε θετικό κλίμα απέναντι στα δεδομένα που παρουσίασαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συνθέτουν την κυβερνητική αποστολή. Ακόμη παρατηρήθηκε αυξημένο ενδιαφέρον ως προς την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα.

ΗΠΑ
Φωτογραφία από Twitter / @PrimeministerGR

Το κλίμα που φέρεται να χαρακτήρισε τη συνάντηση θα μπορούσε να αποδοθεί με τη φράση… “Greek comeback”! Φράση που χρησιμοποίησαν αρκετοί συμμετέχοντες και την οποία χρησιμοποίησε στο τέλος της συζήτησης και ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταβάλει μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Ακόμη τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, την προσήλωση της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων. «Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση, αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτή», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ακόμη το εξής: «Η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις