Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αλλαγές σε συντάξεις και όρια ηλικίας

Ο Γ. Παπανδρέου με τον Θ. Πάγκαλο στη Βουλή ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Εθνικό ζήτημα που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, προαναγγέλοντας αλλαγές.
 
 

Ριζικές αλλαγές προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και χαρακτηριστικό του επείγοντος είναι πως η κυβέρνηση από την Τρίτη σκοπεύει να ανοίξει διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Οι 10 προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

“Δεν αφορά απλώς αριθμούς, αλλά την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και του συνταξιούχου, την έννοια του δικαίου και τις επόμενες γενιές”, είπε ο κ.Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση του Α.Τσίπρα.

Κατά τον πρωθυπουργό, προτεραιότητες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, θα είναι:
* εγγύηση των συντάξεων
* άρση αδικιών στη διαδοχική ασφάλιση,
* αύξηση συντάξεων ΟΓΑ
* μηχανογράφηση των ταμείων και
* εκσυγχρονισμός της λίστας φαρμάκων και αναπηρικών συντάξεων
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ζήτησε τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος “μπορεί να συνεισφέρει πολλά στο διάλογο για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό και για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών”.
Ο κ.Τσίπρας πάντως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της στο ασφαλιστικό κινούνται σε αρνητική κατεύθυνση.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Πρωθυπουργού.
 «Θα ήμουν βεβαίως περιχαρής, αν το πρόβλημα ήταν μόνο ο κ. Αλμούνια. Γιατί με τον κ. Αλμούνια έχω συγκρουστεί και δημοσίως και προσωπικά. Ιδιαίτερα με τον τρόπο με τον οποίο αποδέχτηκε αυτή την άθλια διαδικασία της απογραφής» τόνισε ο κ. Παπανδρέου καταλογίζοντας στον Κοινοτικό Επίτροπο ότι ουσιαστικά αφαίρεσε από την Ελλάδα «δικαιώματα που πρέπει να έχουμε ως ανεξάρτητο κράτος».
  
Δείτε ένα απόσπασμα των ομιλιών Γ.Παπανδρέου-Α.Τσίπρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε