Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αλλαγή φύλου – Γεωργιάδης για εξωγήινους: Ο κ. Μητσοτάκης είπε ένα πραγματικό γεγονός [vid]

αλλαγή φύλου
Φωτογραφία Eurokinissi

Στην ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκης για τους… εξωγήινους, κατά την ομιλία του στη Βουλή, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τονίζοντας πως: “Ο κ. Μητοτσοτάκης χρησιμοποίησε ένα πραγματικό γεγονός που μας κατέθεσε στο κόμμα ο κορυφαίος στην Ελλάδα, που ασχολείται εδώ και 40 χρόνια με τους διεμφυλικούς, για να αποδείξει ότι όταν δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση, μπορεί ενας παρανοϊκός ψυχασθενής να πάει να ζητήσει αλλαγή φύλου, ενώ έχει ένα άλλο πρόβλημα.

Ένα επιχείρημα από την πραγματική ζωή για να στηρίξει την ανευθυνότητα του νομοσχεδίου”.

Στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση, που, όπως είπε, του ανέφερε ψυχίατρος. Αφορούσε έναν 18χρονο, που αποφάσισε να αλλάξει φύλο γιατί «πήγε στον Λυκαβηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υποτιμά και προσβάλλει τους διεμφυλικούς και δείχνει περιορισμένη ευαισθησία.

«Αυτή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε αυτό το παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε την επιλογή σε έναν άνθρωπο 18 ετών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, διότι αναφέρθηκε στην περίπτωση ατόμου που όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό γιατί κάνει αυτήν την επιλογή, εκείνος του απάντησε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός. Και αναρωτήθηκε «άλλο παράδειγμα δεν βρήκατε;».

«Αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό να υβρίζει μία κοινωνική κατηγορία που έχει το δικαίωμα της επιλογής ότι τάχα χρήζει ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις