Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αλλαγή φύλου: “Πέσιμο” της Παπαρήγα στον Κοντονή, στο καφενείο της Βουλής!

αλλαγή φύλου
Φωτογραφία Eurokinissi

“Θερμό” επεισόδιο σημειώθηκε στο καφενείο της Βουλής, μεταξύ της Αλέκας Παπαρήγα και του Σταύρου Κοντονή, ενώ είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

Η Αλέκα Παπαρήγα απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον Σταύρο Κοντονή, λέγοντας: “«Ντροπή να μιλάτε εσείς και να υπερασπίζεστε την Οκτωβριανή Επανάσταση. Φορέστε τον φερετζέ της Οκτωβριανής Επανάστασης».

“Η Οκτωβριανή Επανάσταση ακτινοβολεί για όλους» ήταν η απάντηση του Υπουργού κ. Κοντονή.

Η κα Παπαρήγα συνέχισε λέγοντας: “Γι’ αυτό πάτε στον Τραμπ, δίνετε την Κρήτη».

Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε η τοποθέτηση του κ. Κοντονή στην Ολομέλεια, όπου υπερασπίστηκε την Οκτωβριανή Επανάσταση απέναντι στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Κοντονής: Εμείς είμαστε με την Οκτωβριανή επανάσταση. Δεν είμαστε με τον Στάλιν!

«Δεν θα κάνω θεολογική συζήτηση με τον Άδωνις Γεωργιάδη για τα θέματα που έθεσε περί Ιεράς Συνόδου, αθεΐας κλπ. Εμείς είμαστε με την Οκτωβριανή επανάσταση. Δεν είμαστε με τον Στάλιν! Αυτό το κατάλαβαν μέχρι και Εσθονοί βουλευτές και μας έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή. Εσείς εδώ, το έχετε καταλάβει;» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος απαντώντας στα περί όψιμου και υποκριτικού ενδιαφέροντος για τα δικαιώματα των διεμφυλικών, έσπευσε να επισημάνει ότι από το 1968 σε αυτή τη χώρα υπήρχε το ΚΚΕ εσωτερικού, το οποίο έδινε αγώνα για σοσιαλισμό με ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινο πρόσωπο.

«Ήταν αυτό το κόμμα που υπερασπιζόταν τις κινητοποιήσεις, σε όλη την Ευρώπη, για δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι η Δεξιά πάσχει από στερεότυπα.

Αντίδραση Βούτση σε αποστροφή ομιλίας της Αλέκας Παπαρήγα

Την αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε αποστροφή της ομιλίας της Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση στην Ολομέλεια, σύμφωνα με την οποία ορισμένες από τις απόψεις που ακούστηκαν στην αίθουσα, χρήζουν ψυχιάτρου και ψυχανάλυσης.

«Είναι δεδομένος και αυτονόητος ο σεβασμός στη συνάδελφο κυρία Παπαρήγα, απλώς θεωρώ ότι δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη, τουλάχιστον από την πλευρά μου, μια άποψη, την οποία -όχι εκ παραδρομής από ό, τι φάνηκε- είπε. Θεωρώ δηλαδή, και είμαι σαφής, ότι δεν υπάρχουν απόψεις, οποιεσδήποτε απόψεις που ακούγονται στη συζήτησή μας που χρήζουν ψυχιάτρων ή ψυχιατρείων. Θέλω να είμαι πολύ σαφής», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης που ζήτησε τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία της κ. Παπαρήγα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Paraskhnio

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις