Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλλαγή τακτικής από ΑΝΕΛ: “Ναι” στην αλλαγή φύλου

Αλλαγή τακτικής από ΑΝΕΛ: “Ναι” στην αλλαγή φύλου

Με μία λακωνική ανακοίνωση κάνουν την έκπληξη οι ΑΝΕΛ και δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ότι το κόμμα του υπερψηφίζει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού”.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι “εμείς ως ΑΝΕΛ ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Να ξεκαθαρίσουμε όμως δύο πράγματα. Αυτά που θα πω είναι άποψη των ΑΝΕΛ και προσωπική μου και δεν μου την επέβαλλε κανείς. Είμαστε κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, λέμε όχι στην δεύτερη αλλαγή φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία. Ξέρω ότι αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα συζητήσουμε τα άρθρα, όμως εμείς ως ΑΝΕΛ θέλουμε να τα επισημάνουμε λέγοντας ότι επί της αρχής ψηφίζουμε θετικά”.

Το αιχμηρό σχόλιο της Βούλτεψη

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση των ΑΝΕΛ δεν έμεινε ασχολίαστη από την αντιπολίτευση. Μάλιστα, η κ. Βούλτεψη έκανε ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο, τονίζοντας ότι «ο κ. Καμμένος θα αλλάξει και το… φύλο προκειμένου να μείνει στην εξουσία».

ΝΔ και ΔΗΣΥ επανέλαβαν τη θέση τους ότι θα υπερψηφίσουν μόνο υπό την προϋπόθεση να υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία , δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ το Ποτάμι τάχθηκε υπέρ. Κατά τάχθηκαν Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ και ΧΑ.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις